Quantcast

Sankt Peterburgo kapinėse ant J. Prigožino kapo atidengta statula rusų samdinio garbei

  • Teksto dydis:

Gedintieji ir kariai šeštadienį prie Jevgenijaus Prigožino kapo Sankt Peterburge dėjo gėles prie naujos statulos šiam prokremliškam samdiniui, kuris surengė maištą ir žuvo per lėktuvo katastrofą.

J. Prigožinas vadovavo privačiai karinei grupuotei „Wagner“, kuri Ukrainoje kovojo kartu su Rusijos kariais ir per kelis mėnesius trukusį puolimą užėmė Bachmuto miestą.

Praėjusių metų birželį jis surengė 24 valandas trukusį maištą, per kurį užėmė Rusijos karinės vadovybės pastatus pietiniame Rostovo mieste ir žygiavo į Maskvą, siekdamas nuversti šalies kariuomenės vadovus.

Socialiniuose tinkluose skelbtose balso žinutėse jis kone kasdien piktinosi, kad gynybos ministerijos ir generalinio štabo biurokratai, anot jo, vykdo korupciją ir netinkamai valdo puolimą.

Praėjus dviem mėnesiams po to, kai atsitraukė ir prezidento Vladimiro Putino buvo išvadintas išdaviku, jis žuvo per lėktuvo katastrofą.

Šeštadienį, kai J. Prigožinui būtų sukakę 63 metai, prie jo kapo Sankt Peterburgo Porochovskojės kapinėse buvo atidengta bronzinė statula jo garbei.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kad gedėtojai, tarp kurių buvo ir karių su „Wagner“ ženklais ir kai kurie iš jų buvo užsidengę veidus, dėjo gėlių prie statulos kojų.

Po lėktuvo katastrofos J. Prigožinas buvo palaidotas per slaptas laidotuves.

V. Putinas, kuris sakė, kad lėktuvo nuolaužose buvo rasta granatos fragmentų, po mirties jį pavadino talentingu žmogumi, padariusiu rimtų klaidų.

Kremlius neigia prisidėjęs prie katastrofos.

Praėjusį mėnesį V. Putinas atleido ilgametį gynybos vadovą Sergejų Šoigu, kuris buvo J. Prigožino kritikos taikinys, o keli aukšto rango kariškiai buvo suimti dėl kaltinimų korupcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaclovas

Vaclovas portretas
Sekantis Šaigu.

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Labai gerai padarė pagarba JEVGENIJUI PRIGOŽINUI !!!!!

Ir šaip

Ir šaip  portretas
Prigožinas yra SAVO Šalies Didvyris ! Trijų Dydvirio Žvaigždės apdovanotas !!! O jūs Klounai ))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių