Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalas išvertė iš posto

2009-05-21 09:00

Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmų pirmininkas, patekęs į skandalo dėl įstatymų leidėjų parlamentinės veiklos išlaidų epicentrą, vakar paskelbė apie savo atsistatydinimą.

Michaelas Martinas oficialų pareiškimą apie savo ketinimus paskelbė Bendruomenių rūmų darbo dienos pradžioje. Manoma, kad jis gali atsisakyti ir parlamentaro mandato.

"Jo atsistatydinimas – tai pirmas žingsnis Bendruomenių rūmams siekiant atgauti prarastą pasitikėjimą", – sakė Leiboristų partijos atstovas Davidas Winnickas.

M.Martinas yra pirmasis nuo 1695 m. Bendruomenių rūmų pirmininkas, kuris buvo priverstas pasitraukti iš posto. Jis griežtai kritikuojamas už tai, kad nebuvo imtasi reformuoti įstatymų leidėjų parlamentinės veiklos išlaidų sistemos.

Pastarąsias 11 dienų laikraštis "The Daily Telegraph" ir kiti britų dienraščiai publikavo detales apie įstatymų leidėjų prašymus padengti įvairias išlaidas, pradedant lėšomis, skirtomis baseino ir teniso aikštės remontui, baigiant išlaidomis už šviestuvo pakabinimą ir griovio išvalymą.

Valdančiosios Leiboristų partijos vadovas premjeras Gordonas Brownas pažadėjo, kad nė vienas į skandalą įsipainiojęs jo partijos narys nedalyvaus artėjančiuose parlamento rinkimuose. Dalis skandalingomis išlaidomis pagarsėjusių parlamentarų jau suskubo grąžinti sumas, kurias anksčiau padengė mokesčių mokėtojų pinigais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų