Pereiti į pagrindinį turinį

Slenka atleidimų lavina

2008-11-18 09:00

Gatvėse greitai atsidurs dešimtys tūkstančių bedarbių. Pasaulinis bankų sistemos milžinas "Citigroup" paskelbė planus atleisti apie 52 tūkst. darbuotojų. Jie papildys 23 tūkst. jau atleistų žmonių gretas.

Iš viso atleisti 75 tūkst. darbuotojų "Citigroup" personalą sumažins apie 20 proc. – iki 300 tūkst. Bankas pranešė, kad atleidžiami bus besidubliuojančių pareigybių darbuotojai, pardavimų specialistai ir "natūralus perteklius".

Anot "Citigroup" pranešimo, bankų sektoriaus giganto verslas išlieka stiprus, o pajamos – stabilios. Bankas viliasi, kad milžiniškas darbuotojų atleidimas leis kitąmet 20 proc. (iki maždaug 50 mlrd. JAV dolerių) sumažinti grupės išlaidas.
"Citigroup" valdybos pirmininkas Winas Bischoffas vakar pareiškė, kad skaudžiausiai grupės atleidimų planas smogs Londonui ir Niujorkui – ten esą numatoma atleisti daugiausia darbuotojų.

Banko negelbsti ir tai, kad jis yra tarp JAV Kongreso palaimintos milijardinės paramos gavėjų. "Citigroup", "JP Morgan Chase", "Bank of America", "Goldman Sachs", "Morgan Stanley", "Wells Fargo", "Bank of New York Mellon", "State Street" ir "Merrill Lynch" turėtų pasidalyti 125 mlrd. JAV dolerių paramos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų