Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristų taikinys – parduotuvės

2009-03-14 09:00
Teroristų taikinys – parduotuvės
Teroristų taikinys – parduotuvės / AFP nuotr. Operacija: gausios policijos pajėgos ketvirtadienį blokavo Amsterdamo centrą.

Amsterdame tik per plauką išvengta kruvinų teroro išpuolių. Nyderlandų policija ketvirtadienį suėmė septynis asmenis, įtariamus planavus sprogimus šalies sostinėje. Amsterdame buvo paskelbta sustiprinta pareigūnų parengtis, uždarytos kai kurios parduotuvės ir atšauktas roko koncertas.

Šeši vyrai ir viena moteris, kurių amžius 19–64 metai, yra įtariami ruošęsi įvykdyti teroristinio pobūdžio nusikaltimus.

Pasak policijos atstovės Hanane Lechkar, visi sulaikytieji turi dvigubą Nyderlandų ir Maroko pilietybę. Vienas jų yra susijęs su asmeniu, kuris įtariamas dalyvavęs rengiant traukinių sprogdinimus Madride 2004 m., per kuriuos žuvo 191 žmogus, o daugiau nei 1,8 tūkst. buvo sužeista.

Policijos komisaras Bernardas Weltenas pranešė, kad policija trečiadienio vakarą sulaukė telefono skambučio, kuriuo buvo perspėta, jog trys vyrai planuoja surengti išpuolį Amsterdame naudodami sprogmenis.

Policiją perspėjęs asmuo skambino iš Briuselio. Jis nurodė, kad atakos taikiniu gali tapti didelės parduotuvės, tarp jų baldų prekybos tinklas "Ikea". Šią informaciją patvirtino ir Amsterdamo meras Jobas Cohenas.

"Šie žmonės planavo padėti sprogmenis parduotuvėse ir nužudyti kuo daugiau žmonių judriose vietose", – kalbėjo jis.

Pagal gautą informaciją policija ketvirtadienį uždarė pagrindinę parduotuvių gatvę Amsterdame. Iki penktadienio vidurdienio neveikė dešimtys krautuvių, kino teatras ir viena "Ikeos" parduotuvė. Keletas darbuotojų buvo evakuoti.

Dėl teroro išpuolių grėsmės ketvirtadienį buvo atšauktas ir JAV roko grupės "The Killers" koncertas "Heineken" koncertų rūmuose. O belgų ir olandų policijos pajėgos atliko reidus ne tik Olandijoje, bet ir Belgijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų