Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos premjeras pareikalavo opozicijos neeskaluoti krizės

2013-12-04 09:24 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas trečiadienį paragino opoziciją liautis didinti įtampą didžiausioje per dešimtmetį šalį ištikusioje politinėje krizėje, surengęs pirmąjį ministrų kabineto posėdį nuo masinių protestų pradžios.

"Šiandien kreipiuosi į visas politines jėgas, kviesdamas baigti politinio režimo eskalavimą", - pareiškė jis.

M.Azarovas pažymėjo esantis pasiruošęs dialogui, žadėdamas, kad bet kokie taikūs protestai, įskaitant piketus prie valstybinių institucijų pastatų, nebus trikdomi pareigūnų.

Tačiau premjeras perspėjo, kad už veiklą, prieštaraujančią įstatymams, bus traukiama atsakomybėn.

"Priežastys gatvės protestams išsemtos", - pridūrė jis.

"Noriu pasakyti žmonėms: jūsų lyderiai stumia jus į nusikaltimą. Jie mėgins dangstytis deputatų neliečiamybe. Na, o jums nėra už ko pasislėpt", - sakė M.Azarovas, pridūręs, kad vyriausybė kontroliuoja padėtį šalyje.

"Vykdomoji valdžia dirba nepertraukiamai, kontroliuoja padėtį valstybėje", - tikino jis.

Prezidentas Viktoras Janukovyčius praeitą savaitę nepasirašė politinės asociacijos ir laisvosios prekybos sutarties su Europos Sąjunga (ES), išprovokuodamas didžiausias demonstracijas šalyje nuo prodemokratinės Oranžinės revoliucijos 2004 metais.

Antradienį M.Azarovo vyriausybė atlaikė balsavimą Aukščiausioje Radoje dėl nepasitikėjimo vyriausybe, kai opozicijos pasiūlymą surengti interpeliaciją palaikė tik 186 deputatai, nors reikėjo užsitikrinti mažiausiai 226 balsus.

Buvo mažai tikėtina, kad tas pasiūlymas bus priimtas, nes V.Janukovyčiaus Regionų partija turi daugumą 450 vietų parlamente.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų