Pereiti į pagrindinį turinį

Uzbekistano lyderis giria Ukrainos rinkimus kaip būdą taikai pasiekti

2014-05-28 15:39 diena.lt inf.
Islamas Karimovas
Islamas Karimovas / AFP nuotr.

Uzbekistano prezidentas Islamas Karimovas trečiadienį pasidžiaugė Ukrainos prezidento rinkimų rezultatais ir išreiškė viltį, kad jie padės įversti taiką ir nuraminti „baimės bangas“ kitose buvusiose sovietinėse respublikose.

„Ukrainos rinkimai parodė, kad dauguma rinkėjų pasirinko taiką ir stabilumą savo šalyje. Jie pasirinko vieningą Ukrainą“, – sakė I.Karimovas žurnalistams Taškente.

I.Karimovas kalbėjo po susitikimo su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu, atvykusiu dviejų dienų vizito į Uzbekistaną.

Rusijos pareiškimai, kad ji yra pasirengusi pradėti dialogą su rinkimų nugalėtoju, šokolado magnatu Petro Porošenka, buvo sutikti daugelyje posovietinių šalių ir „ne tik džiaugsmingai, bet ir su giliu palengvėjimo atodūsiu“, sakė I.Karimovas.

Rusijos ir Ukrainos nesutarimus jis pavadino „netikėtais ir nenatūraliais“, taip pat pareiškė, jog jie pasiuntė „baimės bangas“ į kitus regionus, ypač buvusios Sovietų Sąjungos šalis.

Po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos Uzbekistanas paragino Maskvą ir Kijevą išspręsti šią krizę politinėmis priemonėmis, laikantis tarptautinių normų.

Uzbekistano užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad pagal Jungtinių Tautų Chartiją jėgos arba grasinimų naudojimas prieš bet kokios šalies teritorinį vientisumą yra nepriimtinas.

76-ių metų prezidentas vadovauja šiai pasaulietiškai daugiausiai 30 mln. gyventojų šaliai nuo Sovietų Sąjungos žlugimo 1991 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų