Pereiti į pagrindinį turinį

Užsipuolė Benediktą XVI

2009-03-28 09:00

Vatikanas vėl atsidūrė kritikos ugnyje. Įtakingiausias pasaulyje medicinos žurnalas "Lancet" apkaltino popiežių Benediktą XVI, kad šio pastabos apie prezervatyvus iškraipo mokslinius faktus.

Žurnale sakoma, kad pontifiko pastaba, jog prezervatyvai tik dar labiau padidina tikimybę susirgti ŽIV ir AIDS, yra neteisinga ir gali turėti tragiškų pasekmių.

Praėjusią savaitę Benediktas XVI keliaudamas su pirmu vizitu į Afriką pareiškė, kad su AIDS reikia kovoti ne platinant prezervatyvus, o skatinant susilaikyti.

Tačiau "Lancet" teigimu, popiežius viešai "iškraipė mokslinius įrodymus, siekdamas įtvirtinti Katalikų bažnyčios doktriną". Žurnalas tvirtina, kad visuotinai įrodyta, jog prezervatyvai yra pats efektyviausias būdas sustabdyti AIDS ir ŽIV plitimą lytiniu keliu.

Kartu "Lancet" pareikalavo, kad Vatikanas paneigtų pontifiko žodžius.

"Kai įtakingas asmuo – ar religinis lyderis, ar politikas – pateikia melagingus mokslinius duomenis, kurie gali būti pražūtingi milijonams žmonių, jis privalo atsiimti savo žodžius arba pabandyti ištaisyti padėtį", – rašoma žurnale ir priduriama, kad nuo to priklauso milijonai gyvybių, tarp jų – ir katalikų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų