Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis nedramatizuoja J. Bideno klaidos pavadinant jį V. Putinu

2024-07-13 19:39 diena.lt inf.

Volodymyras Zelenskis šeštadienį nedramatizavo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) apsirikimo, kai šis per klaidą pristatė Ukrainos prezidentą kaip Vladimirą Putiną.

Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis
Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis / AFP nuotr.

Pasak V. Zelenskio, „galime atleisti kai kurias klaidas“.

Pradėdamas vizitą Airijoje V. Zelenskis Šanono oro uoste reporteriams  sakė, kad tai buvo J. Bideno klaida.

„Galvoju, kad Jungtinės Valstijos suteikė didelę paramą ukrainiečiams. Manyčiau, mes galime atleisti kai kurias klaidas“, – pridūrė jis.

V. Zelenskis vėliau šeštadienį oro uoste susitiks su Airijos ministru pirmininku Simonu Harrisu (Saimonu Harisu). Tai bus jų pirmas dvišalis susitikimas Airijos teritorijoje.

Paklaustas, kokia jo žinia Airijai, ukrainiečių prezidentas atsakė: „Visų pirma, labai jums ačiū už jūsų paramą, ačiū Airijai, kad priėmė daug ukrainiečių pabėgėlių; jūs buvote su mumis nuo pat Rusijos invazijos pradžios.“

S. Harrisas per derybas turėtų išreikšti Airijos paramą Ukrainos siekiui tapti Europos Sąjungos nare.

V. Zelenskis į Airiją atskrido grįždamas iš Vašingtono, kur dalyvavo NATO viršūnių susitikime, skirtame Aljanso 75-osioms metinėms.

Per tą susitikimą 81 metų J. Bidenas apsiriko pristatydamas V. Zelenskį Rusijos prezidento pavarde, bet greit pasitaisė.

„Dabar noriu perduoti [žodį] Ukrainos prezidentui, turinčiam tiek pat drąsos, kiek ir ryžto; ponios ir ponai, prezidentas Putinas“, – paskelbdamas apie NATO ir Ukrainos sutartį pasakė J. Bidenas.

Tuomet jis nusisuko nuo pulto, vėl sugrįžo ir pareiškė: „Prezidentas Putinas! Jis nugalės prezidentą Putiną. Prezidentas Zelenskis – man taip rūpi Putino nugalėjimas [...]. Šiaip ar taip, ponas Prezidentas.“

V. Zelenskis iškart pajuokavo, kad yra geresnis už V. Putiną, bet incidentas pakurstė susirūpinimą dėl J. Bideno amžiaus ir proto aštrumo.

J. Bidenas tvirtina, kad lapkritį sieks dar vienos kadencijos prezidento poste.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)