Quantcast

V. Zelenskis norėtų, kad šaukiamojo amžiaus vyrai grįžtų į Ukrainą

Prezidentas Volodymyras Zelenskis norėtų, kad šaukiamojo amžiaus vyrai grįžtų į Ukrainą, nes tai yra teisingumo klausimas.

Jis tai pareiškė interviu Vokietijos televizijos kanalui ARD, praneša „Ukrinform“.

„Mes norėtume, kad nelegaliai išvykę ir mobilizacinio amžiaus vyrai būtų Ukrainoje. Ir problema ne ta, kad jie visi būtų turi būti fronte, nes mūsų kariuomenė didelė. Problema – teisingumas. Žmonės turi mokėti mokesčius, nes šiuos pinigus mes vėliau atiduodame mūsų kariškiams“, – sakė V. Zelenskis.

Anot prezidento, jis nereikalauja, kad Vokietija tučtuojau grąžintų šaukiamojo amžiaus Ukrainos piliečius, nes gyvename demokratiniame pasaulyje, ir tam reikalingi atitinkami įstatymai.

„Aš tikrai nešaukiu Scholzui: grąžink juos (mobilizacinio amžiaus ukrainiečius). Nes mes su jumis gyvename demokratiniame pasaulyje. Jei žmogus nelegaliai yra kitoje valstybėje, tai nereikia sakyti: „Grąžink juos“ arba „Greitai važiuok namo“, reikia, kad veiktų įstatymas, ir jau pagal šį įstatymą kompetentingos institucijos turi atlikti savo darbą“, – pabrėžė prezidentas.

Mes norėtume, kad nelegaliai išvykę ir mobilizacinio amžiaus vyrai būtų Ukrainoje.

„Olafas Scholzas negali kažką paimti ir pristatyti. Juk mes giname vertybes. Jei sakome, kad giname demokratiją, vertybes ir laisvę, tai reiškia, kad pažeidėjų atžvilgiu turime elgtis pagal įstatymus, kaip civilizuota šalis“, – pridūrė jis.

Kartu V. Zelenskis paragino Europos šalis netaikyti apibendrinimų užsienyje gyvenantiems ukrainiečiams, pirmiausia – vyrams, kadangi kiekvienu atveju yra daug įvairių niuansų.

„Čia esama daug įvairių detalių. Yra žmonių, kurie išvyko dėl įvairių priežasčių ir turėjo legalią galimybę tai padaryti. Yra žmonių, kurie amžius nėra mobilizacinis, yra studentų, yra vyrų, kurie išvyko dar gerokai prieš karą“, – paaiškino prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gynybos ministras Rustemas Umerovas gruodžio pabaigoje interviu Vokietijos žiniasklaidai pareiškė, jog Ukraina norėtų, kad visi šiuo metu užsienyje esantys šaukiamojo amžiaus vyrai – Ukrainos piliečiai atvyktų į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų komplektavimo punktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių