Pereiti į pagrindinį turinį

Vestuvės, kurios nustelbs net futbolą - Švedijoje kvepia meile

Vestuvės, kurios nustelbs net futbolą - Švedijoje kvepia meile
Vestuvės, kurios nustelbs net futbolą - Švedijoje kvepia meile / Scanpix nuotr.

Viso pasaulio dėmesį šiandien prikaustys Stokholmas, kur vyks ilgai lauktos Švedijos princesės Victorios ir jos sužadėtinio, buvusio lengvojo kultūrizmo instruktoriaus Danielio Westlingo, vestuvės. Tai rašo vokiečių žurnalas "Der Spiegel".

Gausybė svečių ir dovanų

Po aštuonerių metų laukimo, griežto tėvo draudimų ir mirtinai pavojingų ligų – ji sirgo bulimija, o jam buvo persodintas inkstas – šiandien pagaliau jie pasakys vienas kitam: "Aš sutinku." Pagal Švedijos tradicijas prieš tai jaunavedžiams bus įteiktos dovanos.

Jos, kaip įprasta šioje šalyje, bus praktiškos: du taurių rinkiniai, paklodės, užvalkalai ir rankšluosčiai su monogramomis, kvietimai praleisti kelis savaitgalius vandens kurorte, metams apmokėta sąskaita už elektrą jų rūmuose Geteborge ir žalias medinis žirgas. Pastaroji dovana yra labai neįprasta, ir greičiausiai ras savo vietą kur nors rūsyje.

Į vestuves pakviesti maždaug 1200 svečių iš aristokratijos, politikos ir verslo sluoksnių. Ceremonija kainuos 2 mln. eurų (apie 3,9 mln. litų) – visai nedaug, palyginti su kitomis karališkosiomis vestuvėmis. Visai neseniai Brunėjaus princas už savo sutuoktuves paklojo 40 mln. eurų (138 mln. litų).

Stokholme šiandien laukiama 2,3 tūkst. žurnalistų. Europos televizijos kanalai pasiruošę penkių valandų tiesioginei transliacijai, kuriam laikui pamiršę apie Pasaulio futbolo čempionatą. Manoma, kad Švedijos princesės vestuves per televiziją žiūrės 500 mln. žmonių.

Abejonės išsisklaidė

Švedijos karalių Karolį XVI Gustavą dukros pasirinkimas iš pradžių pritrenkė. D.Westlingas neturėjo nei pinigų, nei gero išsilavinimo, nei kilnių šaknų. Bet metams bėgant, jaunas vyras sugebėjo padaryti gerą įspūdį ir nė karto neleido suabejoti savo rimtais ir atvirais ketinimais.

Nors D.Westlingas negali pasigirti moksliniais laimėjimais, jis yra puikus atletas.

Vyras kilęs iš Okelbu – 3 tūkst. gyventojus turinčio miestelio atokioje miškingoje vietovėje, kur gausu lokių ir briedžių, o žmonės gyvena raudonuose mediniuose nameliuose. Jaunikio motina dirbo paštininke, o tėvas – valstybės tarnautoju. Vienintelė iškili jų šeimos narė yra buvusi pasaulio sunkiosios atletikos čempionė Susanne Formgren, kuri dabar vadovauja vietos sporto klubui. Čia ir užaugo D.Westlingas.

Teko ilgai auklėti

Mokytojų, konsultantų ir kitokių specialistų komandai teko daug padirbėti, kol jie paruošė princesės širdies deimantą iškilmingam pasirodymui. D.Westlingas išmoko kalbėti apie orus angliškai, vokiškai ir prancūziškai, netrankyti stalo per valstybinius banketus ir nešaukti "Skanaus!".

D.Westlingas labai domėjosi Švedijos karalių istorija, bet įtarti, kad jis veda dėl titulo, nėra jokio pagrindo. Jis pats puikiai supranta, kad niekada negalės tapti karaliumi ir geriausiu atveju liks princu Danieliu, Vastergotlando kunigaikščiu.

D.Westlingas visuomet stovės vienu žingsniu už princesės. Galbūt jis nervinsis, kaip Danijos karalienės Margaritos II vyras Henrikas, kuris nuolat prašo žmonos pinigų cigaretėms, arba netgi puls į depresiją, kaip Nyderlandų karalienės Beatričės nuolat liūdnas Clausas. Bet apžvalgininkai neabejoja, kad antrojo smuiko vaidmuo puikiai tinka "berniukui iš Okelbu" D.Westlingui.

Šalyje karaliauja meilė

Švedai nuoširdžiai džiaugiasi dėl savo princesės ir jos vestuves ketina švęsti taip, kad jos įsimintų ilgam. Ši vasara paskelbta "Meilės vasara", Stokholmo Arlandos oro uostas pasivadino "Oficialiu meilės oro uostu". Vestuvių dieną Stokholmo metro vežios keleivius nemokamai, o pirmiems 70 tūkst. keleivių bus išdalyti šventiniai bilietai su jaunavedžių atvaizdais.

Daugelis tikisi, kad princesei Victoriai pagaliau pavyks nutraukti meilės nesėkmių virtinę, kuri persekioja Švedijos karališkąją šeimą nuo XVII a., kai karalienė Kristina mirė būdama nekalta.

Sudaužyta širdimi liko princesės Victorios sesuo Madeleine, kuri nutraukė santykius su neištikimu sužadėtiniu ir atšaukė vestuves, kurios irgi turėjo įvykti šiemet.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų