Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos gynybos ministras: ginklų tiekimą Ukrainai privalu paspartinti

2023-12-06 07:44

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pripažino, kad ginklų tiekimas Ukrainai vėluoja, tačiau pabrėžė, kad pajėgumai bus didinami kaip galima greičiau.

B. Pistoriusas.
B. Pistoriusas. / Scanpix nuotr.

„Šiuo metu turime problemą, ji gerai žinoma, gynybos pramonė nespėja patenkinti paklausos kai kuriose srityse“, – antradienio vakarą Vokietijos transliuotojo ZDF laidoje „Heute Journal“ sakė B. Pistoriusas.

Pasak jo, gynybos pramonė kaip galėdama didina savo pajėgumus. „Tai greičio klausimas, tačiau greičio neįmanoma neribotai įtakoti“, – sakė B. Pistoriusas. Jo žodžiais, gamyklai įkurti ir reikiamoms amunicijos bei sprogmenų atsargoms sukaupti reikia laiko, kad būtų galima greitai ir sparčiai pradėti gaminti. Jis kaip pavyzdį paminėjo tankų „Gepard“ amunicijos gamybą, kurią Vokietija turėjo atnaujinti. Tai buvo padaryta gana greitai, bet vis tiek užtruko šešis mėnesius. „Kalbame apie terminus, kuriuos galima paspartinti, bet ne visiškai panaikinti“, – sakė gynybos ministras.

B. Pistoriusas pabrėžė, kad dabar pagal ginklų tiekimą Vokietija yra antra didžiausia Ukrainos rėmėja. „Teikiame viską, ką galime“, – sakė jis.

Ukraina atremia Rusijos invaziją nuo 2022 m. vasario.

Daugiau naujienų