Pereiti į pagrindinį turinį

Žiniasklaida: naujasis Prancūzijos premjeras susirėmė su E. Macrono centristų stovykla

2024-09-18 23:46

Naujai paskirtas Prancūzijos premjeras Michelis Barnier susirėmė su prezidento Emmanuelio Macrono centristų stovykla dėl mokesčių kėlimo, trečiadienį pranešė Prancūzijos žiniasklaida.

Michelis Barnier
Michelis Barnier / EPA-ELTOS nuotr.

Nesutarimai susiję su tuo, kad M. Barnier svarsto galimybę kelti mokesčius, o tai yra nukrypimas nuo ankstesnės vyriausybės pozicijos. Buvęs eurokomisaras M. Barnier savo siūlymą, kuris susilaukė E. Macrono stovyklos kritikos, teisino prasta viešųjų finansų padėtimi. „Šalies biudžeto padėtis, kurią dabar aiškinuosi, yra labai rimta“, – prancūzų žiniasklaidai sakė ministras pirmininkas.

Politinė situacija Prancūzijoje po neseniai įvykusių pirmalaikių parlamento rinkimų vis dar yra nestabili. Per balsavimą niekas negavo aiškios daugumos ir neišryškėjo koalicija, galinti suformuoti vyriausybę. Prezidentas E. Macronas prieš dvi savaites paskyrė M. Barnier premjeru; esama planų šią savaitę pristatyti naująjį Ministrų kabinetą.

M. Barnier pirmtakas Gabrielis Attalis, kuris perėmė pirmininkavimą E. Macrono centristų stovyklai, pareikalavo susitikimo su M. Barnier, kad būtų galima aptarti M. Barnier politikos kryptį. Tačiau, pasak pranešimų, šis susitikimas trečiadienį ryte buvo netikėtai atšauktas.

Vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas taip pat išreiškė abejonių dėl M. Barnier siūlymo kelti mokesčius, kuris yra nukreiptas į didesnes pajamas gaunančius asmenis ir korporacijas.

Tuo tarpu Europos Komisija yra inicijavusi deficito procedūras prieš Prancūziją dėl didėjančio naujos skolos lygio. Prancūzijos valstybės skola šiuo metu prilygsta 110 proc. jos bendrojo vidaus produkto.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų