Pereiti į pagrindinį turinį

Jungtinės Tautos: šiemet eliminuota iki 12 tūkst. Afganistano talibų

2013-11-18 12:10 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Šiais metais buvo nukauta, sužeista ar sučiupta "iki 12 tūkst." Afganistano talibų kovotojų, sakoma Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje, kurioje nurodoma, kad smurtas šioje karo draskomoje šalyje yra didžiausias per trejus pastaruosius metus.

JAV vadovaujamos NATO pajėgos iki kitų metų pabaigos, po 13 metų karo su Talibanu, turi išvesti iš Afganistano daugumą iš 75 tūkst. savo karių.

Dokumente, pateiktame JT Saugumo Tarybai, perspėjama, kad savadarbės sukilėlių bombos, kurios pareikalauja 80 proc. afganų saugumo pajėgų aukų, tampa vis tobulesnės.

Ypač didelį susirūpinimą kelia besivystanti Afganistano kalnakasybos industrija, kurioje naudojama daug galingų sprogmenų ir sprogdiklių.

Afganistano genčių vyresnieji ketvirtadienį turi susirinkti į didžiąją tarybą Loja Džirgą ir spręsti dėl JAV karių ateities šalyje po 2014 metų.

Panašus JAV susitarimas su Iraku žlugo, todėl iš Irako buvo išvestos visos amerikiečių pajėgos. Nuogąstaujama, kad tokio scenarijaus pasikartojimas Afganistane galėtų sukelti chaosą ir smurtą, jeigu vietos pajėgos nesugebės susidoroti su Talibanu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų