Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija pasiųs du karo laivus į Viduržemio jūros rytinę dalį

2013-08-29 11:13
BNS inf.
AFP nuotr.

Rusija „artimiausiomis dienomis“ pasiųs du karo laivus į Viduržemio jūros rytinę dalį, stiprindama ten savo pajėgas dėl „gerai žinomos padėties“ – Sirijos krizės, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Agentūra citavo šaltinį šalies ginkluotųjų pajėgų generaliniame štabe, kuris sakė, kad kovos su povandeniniais laivais laivas ir raketinis kreiseris bus pasiųsti į tą regioną artimiausiomis dienomis, nes susiklosčiusi padėtis „reikalauja, kad atliktume kai kuriuos patikslinimus“ karinėse jūrų pajėgose.

„Viduržemio jūros rytinėje dalyje klostosi gerai žinoma padėtis, reikalaujanti tam tikrų korekcijų karinių jūrų pajėgų struktūroje, – sakė šaltinis. – Prie (dabar ten esančių laivyno pajėgų) artimiausiomis dienomis prisijungs didelis Šiaurės laivyno kovos su povandeniniais laivais laivas.“

„Vėliau prie jų prisijungs „Moskva“, Juodosios jūros laivyno raketinis kreiseris, kuris dabar baigia savo užduotis šiaurės Atlante ir greitai pradės transatlantinę kelionę Gibraltaro sąsiaurio link“, – pridūrė jis.

Be to, Ramiojo vandenyno laivyno raketinis kreiseris „Varjag“ prisidės prie Rusijos karo laivų Viduržemio jūroje, pakeisdamas didelį kovos su povandeniais laivais laivą.

Rusijos gynybos ministerija šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Tačiau valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo aukšto rango karinių jūrų pajėgų vadovybės atstovą, kuris sakė, kad tame regione dislokuojamų jūrų pajėgų sudėties pakeitimai nesusiję su dabartine įtampa dėl Sirijos ir tuos veiksmus vadino planine rotacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų