Pereiti į pagrindinį turinį

Afganistane talibams šturmavus teismo kompleksą, žuvo mažiausiai du žmonės

2015-04-09 12:50
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Granatomis ginkluoti talibų kovotojai, vilkėję kariškas uniformas, ketvirtadienį šturmavo teismo kompleksą Afganistano šiaurėje.

Šis puolimas, per kurį mažiausiai du žmonės žuvo ir dešimtys kitų buvo sužeisti, rodo, kad saugumo situacija šioje šalyje tebėra labai trapi.

Mazari Šarife esančio teismo komplekso šturmas, kuris tebevyksta, surengtas prieš tradicinį Talibano pavasario puolimą, kuris bus pirmasis mūšių sezonas, kai afganų saugumo pajėgos kovos su maištininkais be visapusiškos NATO paramos.

Kaip iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, Mazari Šarifo teismo kompleksą puolę kovotojai sprogdino granatas ir susišaudė su saugumo pajėgomis, taip pat padegė vieną iš pastatų.

„Ginkluoti vyrai šiandien įsiveržė į provincijos Apeliacinį Teismą Mazari Šarife“, – AFP sakė Balcho provincijos policijos vado pareigas einantis Abdul Raziqas Qaderi (Abdul Razikas Kaderis).

„Užpuolikai įsitraukė į susišaudymą su Afganistano saugumo pajėgomis, o ta ataka tebesitęsia“, – pridūrė jis.

Į provincijos ligoninę buvo atvežti mažiausiai du nukauti policijos pareigūnai ir 31 sužeistas žmogus. Kai kurių nukentėjusiųjų būklė yra kritinė.

„Tarp sužeistųjų yra policininkų, prokurorų, teismo pareigūnų, moterų ir vaikų“, - sakė ligoninės vyriausiasis gydytojas Nooras Mohammadas Faizas (Nuras Mohamadas Faizas).

Teismo komplekso puolimas surengtas kitą dieną po to, kai Rytų Afganistane afganų kareivis nužudė amerikiečių karį per pirmą susišaudymą tarp draugiškų pajėgų nuo tada, kai Vašingtonas paskelbė lėtinantis savo pajėgų išvedimą iš šios šalies.

Talibanas prisiėmė atsakomybę dėl ketvirtadienio atakos, kuri išryškino, kokia pavojinga situacija yra šioje šalyje, iš kurios pernai po 13 metų trukusio karo su talibais buvo išvesta didžioji dalis užsienio pajėgų.

„Mūsų mudžahidai įvykdė kankinystės ataką… Mazari Šarifo mieste“, - AFP telefonu sakė Talibano atstovas spaudai Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų