Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl CŽV kankinimų paviešinimo – išpuolių baimė JAV

2014-12-09 16:13 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

JAV Senato komisija antradienį paskelbs itin prieštaringai vertinamą ataskaitą apie šiurkščius tardymo metodus „Al Qaeda“ įtariamiesiems, bet ši žinia jau kelia baimę dėl galimos priešiškos reakcijos į šį paviešinimą.

JAV ambasadose paskelbtas padidintas pavojus, kai senatorė Dianne Feinstein (Diana Feinštein), įtakinga Senato žvalgybos komiteto pirmininkė, pareiškė paskelbsianti minimo pranešimo santrauką 11 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku, nors JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) yra perspėjęs apie tikėtiną tokio paskelbimo poveikį.

Didelės ataskaitos 500 puslapių santraukoje, matyt, bus išsamiausiai detalizuotas „al Qaeda“ įtariamųjų šiurkštus tardymas po rugsėjo 11-osios atakų Jungtinėse Valstijose 2001 metais.

Ataskaitoje, nors ir smarkiai apkarpytoje, tikriausiai bus pateikta išvadų, smerkiančių ankstesnio prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) administracijos vykdytą slaptą negailestingo tardymo programą, siekiant išgauti svarbios informacijos iš dešimčių suimtųjų.

Nuo atėjimo į valdžią 2009 metais prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) siekė atriboti Jungtines Valstijas nuo ankstesnių veiksmų ir uždraudė tardymo metodus, kuriuos jis pasmerkė kaip „kankinimus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų