Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio ieškinio dėl reido prieš Gazos Ruožo pagalbos flotilę Haga nesvarstys

2014-11-06 13:31 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) nesiims veiksmų dėl dešimties Turkijos aktyvistų gyvybių nusinešusio Izraelio pajėgų reido prieš flotilę, 2010 metais mėginusią nugabenti humanitarinės pagalbos siuntą į Gazos Ruožą, nors yra „neblogas pagrindas manyti, jog buvo įvykdyta karo nusikaltimų“.

Vyriausioji prokurorė Fatou Bensouda (Fatu Bensuda) sakė, kad nebus atliekamas tyrimas dėl numanomų nusikaltimų, įskaitant 10 aktyvistų žūtį nuo Izraelio komandosų rankų, nes tas incidentas nebuvo „pakankamai svarus“.

„Prieinama informacija suteikia neblogą pagrindą manyti, kad per flotilės perėmimą karo Komore registruotame laive "Mavi Marmara" buvo įvykdyta nusikaltimų“, - sakoma ketvirtadienį F.Bensoudos paskelbtame pranešime.

„Tačiau, nuodugniai įvertinusi visus susijusius argumentus, padariau išvadą, kad potenciali byla ar bylos, galinčios kilti iš šio incidento tyrimo, nebūtų „pakankamai svarios“, kad pateisintų tolesnius TBT veiksmus“, - pridūrė ji.

Devyni Turkijos piliečiai žuvo, kai Izraelio specialiųjų pajėgų nariai surengė reidą prieš šešių laivų flotilę, siekusią pralaužti Izraelio vykdomą Gazos Ruožo jūrinę blokadą 2010 metų gegužės 31 dieną.

Dešimtasis aktyvistas vėliau mirė nuo sužalojimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų