Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio vidaus reikalų ministras atsistatydino dėl lytinio priekabiavimo skandalo

2015-12-21 07:20 diena.lt inf.
Silvanas Shalomas
Silvanas Shalomas / Scanpix nuotr.

Izraelio vidaus reikalų ministras ir premjero pavaduotojas Silvanas Shalomas (Silvanas Šalomas) sekmadienį pareiškė atsistatydinantis iš pareigų ir pasitraukiantis iš politikos dėl žiniasklaidos pranešimų apie jo esą vykdytą lytinį priekabiavimą ir nepadorų užpuolimą.

„Susiklosčius tokioms aplinkybėms nusprendžiau atsistatydinti iš ministro ir parlamento nario pareigų, – sakoma jo pranešime. – Mano šeima mane visiškai palaiko, bet nėra jokio pateisinimo kainai, kurią jai už tai tenka mokėti.“

Izraelio generalinis prokuroras nurodė ištirti tuos pranešimus, sakoma Teisingumo ministerijos žinutėje, paskelbtoje po S.Shalomo pareiškimo.

Izraelio žiniasklaida, vadovaujama kairiosios pakraipos dienraščio „Haaretz“, paskelbė, kad buvusios S.Shalomo darbuotojos papasakojo apie ne vieną atvejį, kai viršininkas prie jų priekabiaudavo.

Praeitą savaitę dienraštis rašė, kad viena buvusi darbuotoja kaltino ministrą, bet nepateikė oficialaus skundo policijai.

„Ta moteris sakė, kad prieš daugiau negu dešimtmetį S.Shalomas prašė jos oralinio sekso, naudodamasis savo aukštesnėmis pareigomis. Tačiau ta byla negali būti nagrinėjama dėl senaties“, – nurodė „Haaretz“.

Tokie patys kaltinimai iškilo į paviršių praeitais metais, kai S.Shalom, priklausantis premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) dešiniajai partijai „Likud“, buvo minimas kaip kandidatas perimti prezidento postą iš Shimono Pereso (Šimono Pereso).

Vėl atgaivinus šią temą, pasigirdo kitų skundų.

„Po to pranešimo kelios kitos moterys taip pat užsiminė, kad ministras prie jų lytiškai priekabiavo“, – rašo „Haaretz“.

Dienraštis „The Jerusalem Post“ pranešė, kad 11 moterų skundėsi „nepriimtinu lytiniu priekabiavimu jų atžvilgiu“.

Šis anglų kalba leidžiamas laikraštis pridūrė, jog S.Shalomo vieta parlamente atiteks Amirui Ohanai, kuris būtų pirmasis „Likud“ deputatas, „neslepiantis esantis gėjus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų