Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijos geležinkelio stotyje užpuolikai peiliais sužalojo 6 žmones

2014-05-06 11:00
AFP nuotr.

Šeši žmonės buvo subadyti peiliais per išpuolį Kinijos pietinio Guangdžou miesto geležinkelio stotyje, antradienį pranešė vienas valstybinis laikraštis.

Šioje atakoje dalyvavo keturi užpuolikai, nurodė dienraštis „People's Daily“ savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“, pridūręs, kad jie dėvėjo baltas kepuraites.

Policija pradėjo į juos šaudyti, kai užpuolikai nepakluso pareigūnų reikalavimams.

Vienas iš užpuolikų žuvo, vienas buvo sužeistas, o du kiti paspruko, nurodė laikraštis, kuris yra valdančiosios Komunistų partijos ruporas.

Šis incidentas įvyko nepraėjus nė savaitei po mirtino sprogdinimo vienoje geležinkelio stotyje vakariniame musulmoniškame Sindziango regione, per kurį žuvo du užpuolikai ir vienas civilis, o dar 79 žmonės buvo sužeisti.

Tuo tarpu kovą per išpuolį pietvakarinio Kunmingo miesto geležinkelio stotyje mačetėmis ginkluoti užpuolikai nužudė 29 žmones, o dar 143 sužeidė per ataką, kurią daugelis vadino Kinijos „rugsėjo 11-ąja“.

Kinijoje išpuolį geležinkelio stotyje įvykdė tik vienas užpuolikas, sako policija

Kinijos pietinio Guangdžou miesto policija antradienį paskelbė, kad tik vienas asmuo žalojo žmones traukinių stotyje per anksčiau tą dieną įvykdytą išpuolį, pridūrusi, kad pareigūnai jį pašovė.

Guangdžou policijos pranešime, paskelbtame jos oficialioje paskyroje viename socialiniame tinkle, sakoma, kad ši išvada buvo padaryta atlikus pirminį tyrimą.

Ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose apie šį incidentą, per kurį buvo sužaloti šeši žmonės, nurodoma, kad užpuolikų galėjo būti iki keturių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų