Pereiti į pagrindinį turinį

O. Turčynovas: Ukrainai reikia karinės pagalbos

2014-08-19 07:15
Oleksandras Turčynovas
Oleksandras Turčynovas / AFP nuotr.

Lietuvoje viešintis Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas antradienį vėl paragino Vakarus suteikti Ukrainai karinę pagalbą. Tai jis sakė žurnalistams Vilniuje po susitikimo su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Ukrainos politikas sakė, kad Rytų Ukrainoje veikia Rusijos kariškiai, iš Rusijos yra apšaudoma Ukrainos teritorija, todėl Vakarų parama būtina sustabdyti Rusijos agresiją.

„Šitame kare naudojamasi ne tik teroristais, diversantais, kuriuos finansuoja Rusija, bet jau panaudojami ir Rusijos kariškiai, iš Rusijos teritorijos sistemingai vykdomas Ukrainos pozicijų apšaudymas, iš Rusijos numušami mūsų lėktuvai, ir esant tokiai situacijai Ukrainai reikia ir karinės techninės pagalbos“, - žurnalistams sakė O.Turčynovas.

„Tai ne karas prieš Ukrainą, tai karas, kurį Rusija primetė Europai, tai karas prieš kolektyvinio saugumo sistemą Europoje ir visame pasaulyje. Parama Ukrainai šiandien yra galimybė sulaikyti tą agresiją. Tenka labai apgailestauti, bet Rusijai suprantama tik jėgos kalba“, - kalbėjo jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų