Pereiti į pagrindinį turinį

Skęstančiame Pietų Korėjos kelte moksleiviai juokavo apie „Titaniką“

2014-05-02 08:46
Reuters nuotr.

Vaizdo įraše, kurį mobiliuoju telefonu nufilmavo moksleivis, buvęs katastrofą patyrusiame Pietų Korėjos kelte, matomi besijuokiantys vaikai, laidantys replikas apie „Titaniką“.

Tie nerūpestingi pokalbiai dabar atrodo širdį veriantys, nes juos nufilmavo vienas septyniolikametis, kurio kūnas vėliau buvo rastas nuskendusiame laive kartu su jo mobiliuoju telefonu.

„Ei, gelbėkit mane!“ – juokais šūktelėjo vienas moksleivis, o kitas pareiškė, kad šį vaizdo įrašą „būtų smagu įkelti į (socialinį tinklą) „Facebook“.

„Darosi panašu į „Titaniką“, – pareiškė kitas, kai 6 825 tonų talpos keltas „Sewol“ dar labiau pasviro ant kairiojo borto.

Vaizdo įrašo laiko žymos rodo, kad moksleivis Park Su-hyeonas (Pak Su-hjeonas) pradėjo filmuoti balandžio 16-ąją 8 val. 52 min. – kelios minutės prieš „Sewol“ įgulai pasiunčiant pirmąjį nelaimės signalą.

Praėjus dar 11 minučių, moksleiviai tebebuvo linksmai nusiteikę, o vienas iš jų juokavo, kad galbūt atėjo laikas „palikti savo paskutinius žodžius“. Kiti svarstė, ar apie šį incidentą bus paskelbta per žinias.

Tą vaizdo įrašą Pietų Korėjos žiniasklaidai perdavė Park Su-hyeono tėvas. Moksleivių veidai jame buvo uždengti.

Įraše girdima, kaip per garsiakalbį keleiviams liepiama likti savo vietose.

Laivo kapitonas ir 14 įgulos narių, išsigelbėjusių iš skęstančio laivo, buvo suimti ir plačiai kritikuojami dėl delsimo įsakyti palikti keltą, kol jis taip smarkiai pasviro, jog viduje buvusiems žmonėms ištrūkti tapo beveik neįmanoma.

 

 

Kapitonas argumentavo, kad buvo susirūpinęs, jog keleiviai, kurie iššoks per bortą prieš atplaukiant gelbėjimo laivams, srovių bus nunešti tolyn ir nuskęs.

„Ką daro kapitonas?“ – klausė vienas iš vaizdo įraše matomų studentų.

Iš 476 laive buvusių žmonių 325 buvo moksleiviai iš vienos vidurinės mokyklos, kartu su mokytojais plaukę į kurortinę Čedžu salą.

Penktadienio rytą patvirtintų aukų skaičius buvo 225, o dar 77 žmonės tebelaikomi dingusiais.

Park Su-hyeonas vėl pradėjo filmuoti apie 9 val. 6 min., kai moksleivius jau pradėjo apimti baimė ir sumaištis.

Vienas iš jų skundėsi, kad jam dreba kojos ir pykina, o kitą suglumino per garsiakalbį paskelbtą nurodymą keleiviams užsidėti gelbėjimosi liemenes.

„Nesuprantu. Užsidėti gelbėjimosi liemenes? Ar tai reiškia, kad laivas skęsta?“ – klausė jis.

Šis įrašas tikriausia dar labiau pakurstys visuomenės įtūžį dėl „Sewol“ katastrofos ir ypač dėl kapitono bei įgulos veiksmų.

Pirmadienį Pietų Korėjos pakrančių sargybos paskelbtame vaizdo įraše matoma, kaip kapitonas be kelnių palieka skęstantį laivą, kuriame tebebuvo įstrigę šimtai žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų