Pereiti į pagrindinį turinį

Šventoji Žemė ruošiasi naujai sniego griūčiai

2015-01-06 14:08 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Dar neišblėsus prisiminimams apie praėjusios žiemos audrą Šventojoje Žemėje, kuri buvo didžiausia per 50 metų, izraeliečiai ir palestiniečiai antradienį kaupia atsargas dėl prognozuojamo gausaus sniego.

Besiartinanti pūga, kurios piko laukiama trečiadienį, turėtų būti ne tokia smarki kaip 2013 metų gruodį, kai snigo tris dienas, regionas buvo paralyžiuotas, o dešimtys tūkstančių žmonių liko be elektros ir šildymo.

Izraelio televizijos orų pranešėjas Danny Ruppas (Danis Rupas) pranešė, kad Jeruzalėje snigs nuo 12 iki 24 valandų. Jeruzalės hebrajų universiteto meteorologas Barry Lynnas (Baris Linas) sakė, kad mieste tikriausiai iškris nuo 25 iki 60 cm sniego.

Jeruzalėje, Šiaurės Izraelyje ir palestiniečių teritorijose buvo parengti sniego valytuvai ir elektrikų komandos.

Dangui antradienį apsiniaukus, izraeliečiai ir palestiniečiai skubėjo apsirūpinti maistu, dujiniais ar žibaliniais šildytuvais.

„Mūsų atsargos greit baigėsi, – sakė vienas Jeruzalės turgaus „Mahane Yehuda“ prekiautojas. – Rajone niekur neberasi nė vieno šildytuvo“.

Besiartinanti audra žada dar labiau pabloginti padėtį Gazos Ruože, kur gatvės vis dar nusėtos nuolaužomis po Izraelio 50 dienų karo praėjusią vasarą, kur tūkstančiai žmonių gyvena Jungtinių Tautų (JT) prieglaudose ar apgriautuose namuose, o elektra tiekiama tik šešias valandas per dieną.

„Nėra elektros, nėra geriamo vandens, jokio atstatymo, o dabar – dar ir audra. Mūsų žmonėms reikia viso pasaulio pagalbos“, – sakė 47 metų taksi vairuotojas Samiras Ali (Samiras Alis) iš Gazos miesto.

Sausakimšame prekybos centre Jeruzalės gyventojas Alonas Issasharas (Alonas Isašaras), kuriam – 29-eri, sakė, jog vylėsi išvengti spūsčių ateidamas apsipirkti anksti.

„Kaip matot, Armagedonas ateina, – pajuokavo jis. – Žmonės eina iš proto. Spėju, kad žmonės, (gyvenantys) ne Izraelyje, juoksis, bet mes pripratę prie saulės“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų