Pereiti į pagrindinį turinį

Pasirodė pirmosios radinių iš sudužusio „EgyptAir“ lėktuvo nuotraukos

2016-05-21 13:47 diena.lt inf.

Pasirodė pirmosios radinių iš „EgyptAir“ lėktuvo, skridusio iš Paryžius į Kairą su 66 keleiviais ir nukritusio į Viduržemio jūrą, nuotraukos.

Egipto karo policija šeštadienį išplatino nuotraukas savo atstovo paskyroje „Facebook“. Jose matomos smarkiai apgadintų keleivių sėdynių liekanos, iš pažiūros neapgadintos gelbėjimosi liemenės ir vaikiškos antklodėlės ar miegmaišio atplaišos.

Egipto kariuomenė penktadienį pranešė aptikusi lėktuvo nuolaužų Viduržemio jūros rytinėje dalyje, maždaug 290 km į šiaurę nuo Aleksandrijos.

Neatmetama nė viena katastrofos versija

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault Žanas-Markas Ero) šeštadienį pareiškė, kad neatmetama nė viena „EgyptAir“ keleivinio lėktuvo katastrofos versija po to, kai buvo pranešta, jog prieš nelaimę lėktuvo kabinoje pasirodė dūmų.

„Šiuo metu ... visos versijos tiriamos ir nėra nė vienos pagrindinės versijos“, – per spaudos konferencija pareiškė ministras, kuris prieš tai susitiko su maždaug šimtu keleivių, kurie skrido dingusiu lėktuvu, artimųjų.

A320 orlaivis su 66 keleiviais iš Paryžius į Kairą išskrido ketvirtadienį.

„Šen ir ten sklando įvairių gandų, kurie, beje, kartais prieštarauja vienas kitam ir priveda prie beveik kategoriškų išvadų“, – sakė prancūzų ministras, pabrėždamas, kad tai sukelia dar didesnį skausmą aukų artimiesiems.

„Pagrindinis prioritetas, žinoma, yra surasti lėktuvą bei jo juodąsias dėžes ir jas išanalizuoti, tai leis mums atsakyti į visus klausimus“, – sakė jis.

Prancūzijos „dvigubas tikslas“ yra „išreikšti solidarumą su šeimomis, tačiau taip pat užtikrinti skaidrumą aiškinantis šio lėktuvo dingimo aplinkybes“, sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras, kuris su dingusių keleivių artimaisiais susitiko kartu su Egipto ambasadoriumi Prancūzijoje.

Susitikimo metu keleivių artimiesiems buvo pranešta apie tai, kas jau padaryta ir sužinota, ir kaip aiškinamasi katastrofos priežastis.

„Taip pat buvo paaiškinti aukų identifikavimo metodai ir procedūros“, – sakė J.-M.Ayrault.

Dingusiu lėktuvu skrido 30 egiptiečių, 15 Prancūzijos piliečių, du irakiečiai, du kanadiečiai, taip pat po vieną Alžyro, Belgijos, Britanijos, Čado, Portugalijos, Saudo Arabijos ir Sudano pilietį. Tarp keleivių buvo mažas berniukas ir du kūdikiai.

Lėktuvo įgulą sudarė septyni žmonės, lėktuve dar buvo trys apsaugininkai.

Tęsėsi paieška

Viduržemio jūroje paieškos grupės tebenaršo jūrą ieškodamos daugiau nukritusio oro linijų „EgyptAir“ lėktuvo nuolaužų ir juodųjų dėžių, kurios gali padėti atskleisti, kodėl katastrofą patyrė šis iš Paryžiaus į Kairą skridęs orlaivis su 66 žmonėmis.

Egipto ir dar kelių valstybių lėktuvai bei laivai šeštadienį tebenaršė didelį plotą Viduržemio jūroje po išvakarėse maždaug 300 kilometrų šiauriau Aleksandrijos rastų kai kurių „Airbus 320“ daiktų.

Kol kas neišaiškėjo jokių tvirtesnių įrodymų, kodėl lėktuvas dingo iš radaro ekranų, staiga ėmė suktis ir kristi anksti ketvirtadienį.

Tyrėjai svarsto teroro akto galimybę. Tačiau lig šiol jokia ginkluota grupuotė nepareiškė prisidėjusi prie šios katastrofos.

Tuo tarpu pramoniniame leidinyje „Aviation Herald“ pranešama, esą lėktuvo tualete jutikliai buvo aptikę dūmus, spėjama, kad galėjo kilti gaisras.

Siuntė signalus apie dūmus kabinoje

Šią savaitę į Viduržemio jūrą nukritęs Egipto aviakompanijos „EgyptAir“ lėktuvas A320, kuriuo skrido 66 keleiviai, siuntė automatinius signalus apie dūmus kabinoje, šeštadienį pranešė Prancūzijos aviacijos saugos agentūra.

„Lėktuvas prieš pat nutrūkstant ryšiui siuntė ACARS pranešimus, jog kabinoje buvo dūmų“, – AFP agentūrai sakė Prancūzijos tyrimų it analizės biuro atstovas.

Vadinamoji ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) sistema automatiškai siunčia iš lėktuvo trumpus signalus apie lėktuvo sistemų veiklą antžeminėms tarnyboms.

Minėto atstovo teigimu, „kol kas dar anksti kalbėti apie ketvirtadieninės tragedijos priežastis, kol neradome lėktuvo nuolaužų ir juodųjų dėžių“.

Savo ruožtu, „The Wall Street Journal“, remdamasis gerai informuotais šaltiniais, anksčiau skelbė kad minėta automatinė sistema pranešė apie dūmus lėktuvo priekyje, taip pat apie skrydžio kontrolės sistemos gedimą. Tokie signalai buvo gauti likus maždaug trims minutėms iki prarandant ryšį su lėktuvu.

Apie tai, kad lėktuve galėjo kilti gaisras pranešė ir CNN tarnyba, remdamasi šaltiniais Egipte.

Penktadienį paieškos grupės už beveik 300 km į šiaurę nuo Aleksandrijos rado įvairių daiktų iš to lėktuvo: „viena kūno dalis, du krėslai ir vienas arba daugiau bagažo daiktų buvo rasti paieškos zonoje“, sakė gynybos Graikijos gynybos ministras Panas Kamenas (Panos Kammenos) per spaudos konferenciją, remdamasis Egipto kariškiais.

Pasak jo, lėktuvas krito 6,7 km (22 tūkst. pėdų) ir dukart staigiai pasisuko prieš dingdamas iš radarų ekranų, įskridęs į Egipto oro erdvę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų