Pereiti į pagrindinį turinį

Čekijos karys už plėšikavimą Ukrainoje nuteistas 7 metams laisvės atėmimo

2024-08-06 14:51 diena.lt inf.

Prahos teismas antradienį skyrė septynerių metų laisvės atėmimo bausmę čekų savanoriui, pripažintam kaltu dėl plėšikavimo, kuriuo užsiėmė būdamas Ukrainos kariuomenėje.

Pixabay nuotr.

Karys, Čekijos žiniasklaidos įvardytas kaip 27 metų Filipas Simanas, 2022 metų kovo mėnesį išvyko į Ukrainą ir, prieš prisijungdamas prie Ukrainos kariuomenės, praėjo apmokymus.

Pasiųstas į nuniokotus Irpinės ir Bučos miestus, jis apiplėšinėjo civilius gyventojus ir žuvusius karius, teigė Čekijos žiniasklaida.

„Kaltinamasis buvo pripažintas kaltu dėl nusikaltimo – plėšikavimo karinių operacijų teritorijoje... už tai jam skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė“, – agentūrai AFP sakė Prahos miesto teismo atstovas spaudai Adamas Wenigas.

F. Simanas buvo nuteistas remiantis vaizdo įrašais, kuriuose jis filmavo, kaip vagia vertingus daiktus, grynuosius pinigus, elektroniką, taip pat ginklus, pranešė Čekijos radijas.

2022 metų balandį Ukrainos kariuomenė jį sulaikė ir išsiuntė namo po to, kai jis paskelbė vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose.

Čekijos policija jį apkaltino plėšikavimu ir nelegalia tarnyba užsienio kariuomenėje. Dėl pastarojo kaltinimo jis buvo išteisintas, nors neturėjo reikiamo Čekijos prezidento sutikimo stoti į Ukrainos kariuomenę.

Daugiau naujienų