Pereiti į pagrindinį turinį

Ganos piliečiai apgaule buvo priversti pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija

2024-09-21 00:47

Okupuotame Donecke okupantai rusai laiko apgautus Ganos piliečius ir grasina, kad išsiųs juos į karą.

Doneckas
Doneckas / Scanpix nuotr.

Tai praneša „Telegram“ kanalas „Astra“, remdamasis vietiniais ir užsienio leidiniais, rašo „Ukrinform“.

„14 Ganos piliečių apgaule buvo išvežti į Rusijos Federaciją ir priversti pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija, dabar jie laikomi Donecke, grasinama juos išsiųsti į mūšį... 11 iš jų jau dingo be pėdsakų“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad šie 14 vyrų 2024 metų rugpjūčio 4 d. išvyko iš Ganos į Rusiją, kaip jie manė, – „užsidirbti žemės ūkyje ar saugos tarnyboje“. Jie buvo suvilioti pažadais gauti gerai apmokamą darbą Rusijoje.

Tačiau, vos tik atvykę į Rusiją, ganiečiai buvo nuvežti į Kostromą, kur turėjo pasirašyti „darbo sutartis“. Kaip paaiškėjo, iš tikrųjų tai buvo verbavimo į Rusijos armiją „kariauti prieš Ukrainą“ sutartys. Po to vyrai buvo pervežti į Donecką.

Žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše vienas ganietis pasakoja, kad vyrus apgavo gidas, kuriuo jie pasitikėjo. Apgauti vyrai įvardijo šį gidą ir teigė, kad būtent jis liepė jiems pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija. Ganos piliečiai nemoka rusų kalbos, todėl nesuprato, kad pasirašo karines sutartis. Iš jų buvo atimti ir pasai.

„Mes niekur negalime išeiti, net jei einame į tualetą, kariškiai mus seka“, – vaizdo įraše iš Donecko, kur esą laikomi šie užsienio piliečiai, sakė vienas iš ganiečių.

„Mes neturime kovinės parengties. Mes norime namo. Padėkite mums“, – maldavo ganiečiai.

Leidinys „GhanaWeb“ rašo, kad susisiekė su Rusijos ambasada Ganoje, tačiau atsakymo nesulaukė.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Indijai pavyko išlaisvinti 45 savo piliečius, kurie neteisėtai buvo priversti prisijungti prie Rusijos armijos ir kariauti prieš Ukrainą.

 

 

Daugiau naujienų