Pereiti į pagrindinį turinį

Irakas teigia sulaikęs 5 asmenis, įtariamus išpuoliu prieš JAV naudojamą karinę bazę

2024-08-08 21:41 diena.lt inf.

Irako valdžios institucijos sulaikė penkis asmenis, įtariamus prisidėjus prie neseniai įvykdyto išpuolio prieš JAV naudojamą karinę bazę ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Reuters nuotr.

Pirmadienio raketų ataka buvo naujausias iš kelių pastarosiomis savaitėmis įvykdytų išpuolių prieš Ain al Asado oro bazę, kurioje šiuo metu dislokuoti amerikiečių kariai ir kiti JAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), darbuotojai.

Irako vyriausybės saugumo padalinys išplatintame pareiškime nurodė, kad atlikus išsamų tyrimą buvo sulaikyti asmenys, kurie, kaip įtariama, yra susiję su išpuoliu. 

Tačiau pareiškime nepateikiama daugiau informacijos apie įtariamuosius ir nenurodoma, ar jie susiję su kokiomis nors grupuotėmis.

Pasak JAV gynybos pareigūno, išpuolio metu nukentėjo penki Jungtinių Valstijų kariai ir du darbuotojai. 

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) dėl išpuolio apkaltino Irano remiamą šiitų sukarintą grupuotę, tačiau pridūrė, kad vis dar vyksta tyrimas. 

Pastaruoju metu pastebimas Irano remiamų sukarintų grupuočių smūgių JAV pajėgoms suaktyvėjimas.

Įtampa Viduriniuose Rytuose auga po to, kai praėjusią savaitę per numanomus Izraelio smūgius buvo nužudytas grupuotės „Hezbollah“ aukšto rango vadas Libane ir islamistų judėjimo „Hamas“ vyriausiasis politinis lyderis Irane. Abi grupuotes remia Iranas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų