Pereiti į pagrindinį turinį

Įtampa dėl situacijos pasienyje su Baltarusija tęsiasi: Lenkija padidino kovinę parengtį

2021-11-08 11:32

Lenkija padidino savo teritorinės gynybos pajėgų kovinę parengtį dėl nelegalių migrantų situacijos pasienyje su Baltarusija, praneša Gazeta.ru. Apie tai sakoma Teritorinės gynybos pajėgų tviterio puslapyje.

Stop kadras

Savo ruožtu Lenkijos krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas sakė, kad Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje yra daugiau kaip 12 tūkst. karių.

Anksčiau Baltarusijos pasieniečiai teigė, kad didelė migrantų grupė patraukė į Lenkiją.

Lapkričio 8-osios popietę Baltarusijoje prie greitkelio, vedančio sienos su Lenkija link, pastebėtas didelis būrys pabėgėlių. Baltarusijos pasieniečiai pareiškė, kad tokiam nevilties žingsniui pabėgėlius paskatino Lenkijos valdžios abejingumas ir nežmoniškas požiūris.

Savo ruožtu Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Baltarusijos valdžia siekia privesti padėtį Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje iki mirtinų atvejų.

Migracijos krizė Baltarusijos ir Europos Sąjungos pasienyje prasidėjo šią vasarą, kai prezidentas Aliaksandras Lukašenka paskelbė susilpninsiąs nelegalių migrantų srautų kontrolę dar kartą santykiams su Vakarų šalimis paaštrėjus. Migracijos krizei didėjant Lenkija nusprendė pasienyje su Baltarusija įrengti spygliuotos vielos tvorą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų