Pereiti į pagrindinį turinį

JAV vadovaujama koalicija sunaikino Damasko režimo Palmyroje paliktą karinę techniką

2016-12-16 17:05 diena.lt inf.

JAV vadovaujamos koalicijos lėktuvai sunaikino sunkiąją karinę techniką, kuri atiteko „Islamo valstybės“ (IS) džihadistams, perėmusiems Palmyros miestą iš Sirijos režimo pajėgų praėjusią savaitę, penktadienį pranešė pareigūnai.

Palmyra
Palmyra / Scanpix nuotr.

Aviacijos smūgiai ketvirtadienį sunaikino priešlėktuvinės gynybos sistemą, 14 tankų, tris artilerines sistemas, du IS užimtus pastatus ir du šarvuočius, sakoma koalicijos pranešime.

JAV vadovaujamos koalicijos, bombarduojančios IS taikinius Sirijoje ir Irake, vadas generolas leitenantas Stephenas Townsendas (Stivenas Taunsendas) trečiadienį sakė, kad džihadistai „gali“ turėti priešlėktuvinės technikos, galinčios kelti grėsmę koalicijos oro pajėgoms.

„Iš esmės, viskas, ką jie (IS) užgrobia, koalicijai kelia grėsmę, tačiau mes galime susitvarkyti su tomis grėsmėmis ir tai padarysime“, – sakė S.Townsendas.

Ketvirtadienio ataka vyko prie Tijaso karinio aerodromo netoli Palmyros, į šiaurės rytus nuo šio istorinio miesto.

IS perėmė Palmyrą sekmadienį, praėjus devyniems mėnesiams nuo džihadistų išvarymo iš šio miesto puolant Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) ištikimoms pajėgoms ir rusų karo lėktuvams.

IS pirmą kartą užėmė Palmyrą 2015 metų gegužę ir susprogdino UNESCO saugomas Romos imperijos laikų šventyklas bei išgrobstė senovines vertybes.

Pentagonas ir jos vadovaujamos koalicijos partnerės kaltina Maskvą ir Damaską, kad neskyrė pakankamo dėmesio Palmyrai apsaugoti ir rūpinosi tik sukilėlių bastiono Alepo bombardavimu.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų