Quantcast

Kroatija dėl vaiko gyvybę nusinešusiu sprogimo sulaikė Čekijos pilietį

  • Teksto dydis:

Kroatijoje sulaikytas Čekijos pilietis, patekęs į draudžiamą karinę zoną ir paėmęs sprogstamąjį įtaisą, kuris vėliau sprogo ir per sprogimą žuvo vaikas, penktadienį pranešė Kroatijos policija.

Per sprogimą trečiadienį netoli centrinio pakrantės miesto Zadaro žuvo devynerių metų vaikas, buvo sužeisti trys kiti suaugusieji čekai, visi buvo tame pačiame automobilyje.

46 metų įtariamasis, automobiliu keliavęs su šeima ir draugais, „su vaiku pateko į draudžiamą zoną ir leido jam paimti sprogstamąjį įtaisą“, pranešė policija. „Tada įtariamasis pats padėjo jį savo automobilyje“, – sakė pareigūnai.

Vėliau automobiliui sugedus ir sustojus, juo keliavęs vaikas paėmė įtaisą iš mašinos ir jis sprogo. Vaikas žuvo akimirksniu, kiti trys čekai buvo sužeisti. Kroatijos žiniasklaida pranešė, kad berniukas buvo įtariamojo sūnus.

Kroatijos policijos teigimu, vyras „nepakluso aiškiai matomiems rašytiniams įspėjimams kroatų ir anglų kalbomis prie pažymėtos pavojingos karinio poligono vietos“. Jie apkaltino vyrą padarius „sunkią nusikalstamą veiką“ ir sukėlus „pavojų gyvybei bei turtui“. Vyksta tyrimas, teismo ekspertai siekia nustatyti sprogstamojo įtaiso tipą.

Čekijos pareigūnai patvirtino, kad dėl trečiadienio sprogimo Zadaro rajone sulaikytas Čekijos pilietis, tačiau dėl to, kad per incidentą žuvo vaikas, atsisakė teikti kokią nors informaciją. 

Pernai Kroatiją aplankė beveik 800 tūkst. čekų turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BLAIVININKAS

BLAIVININKAS portretas
In vino veritas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių