Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos žiniasklaida apie susišaudymą, per kurį žuvo lietuvis: atsitiktinių žmonių ten nebuvo

2024-08-16 12:55 diena.lt inf.

Lenkijos policija dar nežino, kas tiksliai atsitiko netoli Varšuvos esančiame Vulka Kosovskos kaime, kuriame per susišaudymą žuvo lietuvis.

Scanpix nuotr.

Kaip jau buvo rašyta, pirmadienį vyras buvo sužeistas į pilvą ir mirė už kelių kilometrų nuo susišaudymo vietos.  Toje vietovėje tuo pačiu metu taip pat vyko antiteroristinė lenkų teisėsaugos operacija.

Tai, kad Lenkijoje per susišaudymą žuvo lietuvis, antradienį patvirtino ir Užsienio reikalų ministerija (URM).

URM teigimu, Lenkijos policija tiria įvykio aplinkybes.

„Lietuvos konsuliniai pareigūnai yra pasirengę suteikti visą reikalingą konsulinę pagalbą žuvusiojo artimiesiems, kurie apie įvykį yra informuoti“, – rašė ministerija savo atsakyme BNS.

Lenkijos naujienų portalo „Wirtualna Polska“ žiniomis, nukentėjusysis – 42 metų lietuvis. Į jį ginklas buvo nukreiptas, kai jis išėjo iš baro.

„Neturime kulkos, neturime liudininkų, neoficialiai girdėjome, kad viskas – pradinėje stadijoje. Policija taip pat nežino, ką nušautas lietuvis veikė Lenkijoje. Tai nustatinėjama“, – „Wirtualna Polska“ pasakojo informatorius, susipažinęs su šia byla.

Šiuo metu vyksta nusikaltėlių ar nusikaltėlio paieška.

„Visa ši istorija atrodo keistai, bet tikrai galime manyti, kad atsitiktinių žmonių ten nebuvo“, – pridūrė jis.

Lenkų pareigūnai sulaikė šešis asmenis. Anot nepatvirtintų duomenų, visi jie – azijiečiai.

Remiantis leidinio PAP išvadomis, pašautą lietuvį į automobilį įsisodino pašaliniai asmenys ir ketino nuvežti jį į ligoninę. Automobilyje sužeistojo būklė pablogėjo, todėl teko sustoti ir iškviesti greitąją pagalbą. Vyras dar buvo gaivinamas, tačiau mirė.

„Įvykio vietoje vis dar vykdoma intensyvi procesinė ir operatyvinė veikla, fiksuojami pėdsakai, renkami įkalčiai“, – lenkų žiniasklaidai sakė Varšuvos apygardos prokuratūros atstovas spaudai Piotras Skiba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų