Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių turistų mėgstamą šalį siaubia gaisrai

2024-08-02 16:41 diena.lt inf.

Apokaliptiniai vaizdai iš Kroatijos. Ugniagesiams kone vienu metu gesinti tenka per 100 gaisrų židinių. Dėl stipraus vėjo ir aukštos temperatūros centrinėje Kroatijoje kilęs gaisras privertė dešimtis žmonių evakuotis iš namų. Ugniagesiai liepsnas gesina pasitelkę dešimtis lėktuvų. Pastarąsias paras jie apibūdina kaip kol kas sudėtingiausias šią vasarą.

Gaisrai Kroatijoje.
Gaisrai Kroatijoje. / Scanpix nuotr.

„Šiąnakt su gaisru kovojo daugiau kaip 200 ugniagesių, jie vis dar dirba. Aukų nebuvo, nesudegė nė vienas namas, su gaisrais susidorota kokybiškai“, – kalbėjo ugniagesių vadas Goran Bušelić.

Rimčiausias gaisras įsiplieskė netoli nedidelio Tučepio miestelio šalies pietinėje pakrantėje, kur buvo sužeistas vienas ugniagesys.

Toliau į šiaurę ugniagesiai stengėsi užkirsti kelią gaisrui, kad jis nepasiektų Krkos nacionalinio parko, kuris yra pagrindinė turistų lankoma vieta ir gamtos rezervatas, garsėjantis nuostabiais kriokliais.

„Kai kurie svečiai paliko viešbutį, nukentėjo alyvmedžiai. Dėkoju visiems už pagalbą. Gaisro plitimo greitis neįtikėtinas. Važiavau su ugniagesiais ir prie kelio pamačiau nedidelį gaisrą, bandėme jį užgesinti, bet jis staiga įsiplieskė ir po kelių minučių mane apsupo ugnis“, – šnekėjo vietos meras Ante Čobrnić.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Daugelis gyventojų praleido bemiegę naktį, kai kuriems teko evakuotis.

„Aš šimtą kartų galvojau, ką darysime, jei tai užsidegs. Tai įvyko praėjusią naktį ir ačiū jaunimui, kuris tai suvaldė. Mes žiūrėjome į dangų, prašydami mus išgelbėti. Nors esu matęs daugybę gaisrų, tokį vaizdą mačiau pirmą kartą. Man atrodė, kad teks atsisveikinti su savo namais. Tai įrodo, kaip per naktį galima visko netekti“, – nurodė vietos gyventojas Milan Jakić.

„Gaisras priartėjo prie mūsų namo 30 metrų atstumu, mus evakavo, baisu“, – pasakojo pašnekovė.

Gaisrų kilo visame Balkanų regione ir kai kuriose Pietų Europos šalyse.

Kai kuriose šalyje, pavyzdžiui, Bulgarijoje ir Albanijoje, gesinti liepsnas padeda užsienio tarnybos.

Su gaisrais nesusitvarkanti Šiaurės Makedonija svarsto kreiptis pagalbos net į NATO.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų