Quantcast

Ministerija: mažiausiai 50 žmonių žuvo Izraeliui apšaudžius pabėgėlių stovyklą Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija „Hamas“ valdomame Gazos Ruože pranešė, kad mažiausiai 50 žmonių žuvo antradienį Izraeliui bombarduojant pabėgėlių stovyklą šioje palestiniečių teritorijoje, o kariuomenė patvirtino, kad taikinys buvo kovotojų vadas.

„Daugiau nei 50 kankinių, apie 150 sužeistųjų ir dešimtys po griuvėsiais per siaubingas Izraelio žudynes, kurių taikinys buvo didelis namų plotas Džabalijos stovykloje šiaurinėje (Gazos) Ruožo dalyje“, – sakoma ministerijos pranešime.

Naujienų agentūros AFP filmuotoje medžiagoje iš įvykio vietos matyti mažiausiai 47 kūnai, ištraukti iš kelių griuvėsiais virtusių namų.

Kelios dešimtys žmonių rinkosi prie atsivėrusių dviejų didžiulių kraterių ir ieškojo išgyvenusiųjų.

Praėjus kelioms valandoms Izraelio kariuomenė pranešė, kad per operaciją pavyko nužudyti pagrindinį „Hamas“ vadą, Ibrahimą Biari (Ibrahimą Biarį), siejamą su spalio 7-osios palestiniečių kovotojų grupuotės įvykdytu išpuoliu prieš Izraelį.

„Jis buvo likviduotas vykdant plataus masto smūgį prieš teroristus ir teroro infrastruktūrą, priklausančią centriniam Džabalijos batalionui, kuris buvo perėmęs civilių pastatų kontrolę Gazoje“, – sakė kariuomenė.

„Smūgis pakenkė „Hamas“ vadovavimui ir kontrolei šiame rajone, taip pat jos gebėjimui nukreipti karinę veiklą prieš IDF (Izraelio gynybos pajėgų) karius, veikiančius visame Gazos Ruože“, – tęsė ji.

„Per smūgį žuvo daug kartu su I. Biari buvusių teroristų. Po smūgio taip pat sugriuvo po pastatais įrengta požeminė teroro infrastruktūra, kuria naudojosi teroristai“, – pridūrė kariuomenė.

Džabalijos gyventojas Raghebas Aqalas (Ragibas Agalas) sakė, kad smūgiai priminė žemės drebėjimą ir sukrėtė visą pabėgėlių stovyklą.

„Nuvažiavau ir pamačiau griuvėsius (...) po griuvėsiais palaidotus namus, kūnų dalis, daugybę kankinių ir sužeistųjų“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo 41-erių vyras.

„Kalbėdami apie šimtus kankinių ir sužeistųjų, jie neperdeda“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad žmonės vis dar „gabena vaikų, moterų ir pagyvenusių žmonių palaikus“.

Po to, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis pradėjo plataus masto anklavo bombardavimo kampaniją.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,5 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Nu žodžiu, kiek supratau su žydais geriau nejuokauti.

O kodėl neskaičiavo paramos

O kodėl neskaičiavo paramos portretas
Kitur jei skiria paramą, UT ar ES, tao ataskaitoms nėra gali, o gazoje milijardai ir leido nr maistui, o tuneliams ir ginklams, tai gal kalti ir tie netikrinantieji, gal jiems apsimoka uždirbti iš to?

Klausimas

Klausimas portretas
Kieno Palestina ???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių