Pereiti į pagrindinį turinį

Naujosios Zelandijos labdaros organizacija išdalino saldainius su amfetaminu

2024-08-14 10:31 diena.lt inf.

Ananasiniuose saldainiuose, kuriuos dalijo viena Naujosios Zelandijos labdaros organizacija, buvo aptikta metamfetamino, trečiadienį pranešė policija.

Scanpix nuotr.

Saldainiuose narkotiko yra tiek, kad jie yra potencialiai mirtini. Jų paragavę vaikas, paauglys ir labdaros darbuotojas jau atsidūrė ligoninėje.

Skubiai imtasi priemonių šiems saldainiams surinkti. Nors niekas kol kas rimtai nesusirgo, policija pradėjo tyrimą ir bando surasti dar iki 400 žmonių, galėjusių gauti šių saldainių.

„Turime kuo greičiau juos surinkti“, – sakė detektyvas inspektorius Glennas Baldwinas (Glenas Boldvinas). Pasak jo, jau surasta 16 saldainių.

Policija mano, kad metamfetaminą į geltonus saldainių „Rinda“ popierėlius galėjo įvynioti prekeiviai narkotikais, taip norėdami juos paslėpti.

Manoma, kad vėliau saldainiai buvo padovanoti su skurdu kovojančiai organizacijai „Auckland City Mission“, o ši netyčia išdalijo juos per vieną maisto banką.

„Narkotikų įvežimas yra sudėtingas, tad organizuotos nusikaltėlių grupės naudoja įvairiausias priemones bei technikas bandydami išvengti teisėsaugos agentūrų – ne tik Naujojoje Zelandijoje, bet ir visame pasaulyje“, – sakė G. Baldwinas.

Vienas vaikas ir vienas paauglys buvo nuvežti į ligoninę, kai paragavo šių saldainių ir juos išspjovė. Abu laikosi gerai, nurodė G. Baldwinas.

Vienas labdaros darbuotojas taip pat buvo gydomas dėl simptomų, atitinkančių metamfetamino pavartojimo požymius. Jis jau išrašytas iš ligoninės.

Ne pelno organizacija „New Zealand Drug Foundation“ pranešė, kad šių saldainių ėminyje buvo rasta metamfetamino. Pasak organizacijos atstovės Sarah Helm, ištirtame saldainyje buvo maždaug 3 g narkotiko – šimtus kartų daugiau nei įprasta narkomanų vartojama dozė.

„Nuryti tiek daug metamfetamino itin pavojinga, galima mirti“, – sakė atstovė.

Malaizijos saldainių gamintoja „Rinda Food Industries“ pareiškė, kad jos prekės ženklu buvo neteisėtai pasinaudota.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Nugi

Kas juos dabar grąžins kai sužinojo jog jie pilni narkotikų. Džiaugiasi ir tie, kas vartooja ir tie kurie nevartoja- pardavę kažkiek praturtės.
0
-1
negerai

Baisu net pagalvoti
0
0
Niam niam :)

MMMmmm
0
-1
Visi komentarai (5)

Daugiau naujienų