Pereiti į pagrindinį turinį

Nuskendus superjachtai Italijoje tęsiasi išgyvenusiųjų paieškos

2024-08-20 12:11 diena.lt inf.

Specializuoti Italijos narai antradienį pradėjo naują šešių žmonių paiešką, tarp jų britų technologijų magnato Mike'o Lyncho (Maiko Linčo) ir jo paauglės dukters, dingusių po to, kai prie Sicilijos krantų nuskendo jų superjachta.

Scanpix nuotr.

Su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojusi jachta „Bayesian“, kurioje buvo 22 žmonės, įskaitant 10 įgulos narių, pirmadienį prieš aušrą buvo išmetusi inkarą už maždaug 700 m nuo uosto, kai laivą užklupo vandens viesulas.

M. Lyncho žmona Angela Bacares buvo tarp 15 išgelbėtų žmonių, tačiau verslininkas ir jo 18-metė dukra Hannah (Hana) yra dingę, naujienų agentūrai AFP teigė Sicilijos civilinės saugos agentūros vadovas Salvo Cocina.

Vėlų pirmadienio vakarą iš Romos ir Sardinijos buvo nuskraidinti ugniagesiai narai, apmokyti dirbti ankštose erdvėse, tačiau pirmoji laivo nuolaužų paieška maždaug 50 m gylyje buvo nesėkminga.

„Buvo galima patekti tik prie tiltelio, tačiau tai padaryti buvo sudėtinga dėl baldų, trukdančių praeiti“, – sakė ugniagesiai gelbėtojai socialiniame tinkle „X“.

Prabangioji 56 metrų ilgio jachta stovėjo prisišvartavusi prie Portičelo, į rytus nuo Palermo, kai staiga pakrantę užklupo stiprus vėjas ir liūtys.

„Buvo baisu. Laivą užklupo labai stiprus vėjas ir netrukus jis nugrimzdo“, – naujienų agentūrai ANSA pasakojo išgyvenusi britė Charlotte Golunski.

Ji teigė dviem sekundėms praradusi savo vienerių metų dukrelę bangose, o paskui sugebėjo ją sugriebti, „kol jūra šėlo“.

„Daugybė žmonių šaukė“ tamsoje, sakė Ch. Golunski, kuriai pavyko persikelti į gelbėjimosi plaustą.

Rangautas „sulinko, o paskui nulūžo“

Vos po kelių valandų jūra nurimo – narai ištraukė kūną, kuris, kaip pranešama, buvo jachtos virėjo.

Jie taip pat pastebėjo nuskendusios jachtos viduje esantį kūną, sakė šaltinis, susijęs su gelbėjimo operacija.

59 metų M. Lynchas yra garsus technologijų sektoriaus verslininkas ir investuotojas, kartais vadinamas JK atsaku Billui Gatesui.

Anot Italijos žiniasklaidos, dauguma buvę jachtoje buvo britai, o keleiviai buvo M. Lyncho svečiai, kurie šventė neseniai paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį didžiulėje sukčiavimo byloje.

Birželio pradžioje San Fransisko teisme M. Lynchas buvo išteisintas dėl visų kaltinimų po to, kai buvo apkaltintas 11 mlrd. JAV dolerių (9,96 mlrd. eurų) vertės sukčiavimu, susijusiu su jo programinės įrangos įmonės „Autonomy“ pardavimu bendrovei „Hewlett-Packard“ (HP).

JK draudikas „Hiscox“ tuo metu antradienį pranešė, kad „Morgan Stanley International“ pirmininkas Jonathanas Bloomeris ir jo žmona yra tarp dingusiųjų.

„Galvojame apie visus nukentėjusiuosius, ypač mūsų pirmininką Jonathaną Bloomerį ir jo žmoną Judy, kurie yra tarp dingusiųjų“, – pranešime teigė „Hiscox“, kuriai J. Bloomeris taip pat vadovavo, grupės generalinis direktorius Aki Hussainas.

„Bayesian“ buvo 2008 metais Italijos laivų statybos įmonės „Perini Navi“ pastatyta superjachta, kurios 75 m ilgio aliumininis rangautas buvo aukščiausias pasaulyje, rašoma tinklalapyje „Charter World“.

Pirmadienį Portičelo baro „Baia Santa Nicolicchia“ socialiniuose tinkluose paskelbtoje nuotraukoje matyti likus kelioms valandoms iki audros apšviesta jachta ir spindintis tamsoje rangautas.

Karstenas Borneris, audros metu netoliese stovėjusios kitos jachtos kapitonas, teigė, kad buvo „labai stiprus uraganinis gūsis“ ir jam teko pasistengti, kad išlaikytų savo jachtą stabilią.

Anot Italijos dienraščio „Corriere della Sera“, jis matė, kaip „Bayesian“ rangautas „sulinko, o paskui nulūžo“.

Italijos pareigūnai pradėjo incidento tyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų