Pereiti į pagrindinį turinį

Po ukrainiečių drono smūgio užsiliepsnojo Rusijos degalų sandėlis

2024-07-13 19:39 diena.lt inf.

Ukrainiečių dronas šeštadienį pataikė į degalų sandėlį Rostovo srityje ir jį padegė, platformoje „Telegram“ pranešė gubernatorius Vasilijus Golubevas.

Scanpix nuotr.

„Po drono atakos Cimliansko rajone esančioje naftos perdirbimo gamykloje kilo gaisras“, – rašė V. Golubevas.

Pasak jo, gaisras buvo apėmęs 200 kv. m plotą. Praėjus maždaug penkioms valandos nuo gaisro pradžios V. Golubevas paskelbė, kad jis buvo užgesintas. Gubernatorius pridūrė, kad aukų nėra.

Minima vietovė yra už kelių šimtų kilometrų nuo fronto linijos.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad jos pajėgos numušė keturis ukrainiečių dronus – du Rostovo, vieną su Ukraina besiribojančioje Belgorodo ir dar vieną toliau į šiaurę esančioje Kursko srityse. 

Abi pusės per 2022 metų vasarį prasidėjusį karą plačiai naudoja dronus, įskaitant didesnius savaiminio sprogimo aparatus, kurių veikimo nuotolis siekia šimtus kilometrų.

Tuo metu rusams šeštadienio naktį apšaudant Ukrainos Chersono regioną žuvo du ir buvo sužeisti dar du žmonės, pranešė vietos pareigūnai.

Ukrainos oro gynyba perėmė keturis iš penkių naktį rusų paleistų dronų, šeštadienį ryte pranešė ukrainiečių oro pajėgos. Jų vadas Mykola Oleščukas sakė, kad penktas dronas išskrido iš Ukrainos oro erdvės Baltarusijos link.

Iš dalies okupuotos Donecko srities gubernatorius Vadymas Filaškinas savo ruožtu šeštadienį paskelbė, kad per rusų penktadienio atakas srityje žuvo šeši ir buvo sužeisti dar 22 žmonės.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)