Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Sicilijos nuskendus superjachtai, prokurorai pradėjo tyrimą dėl nužudymo

2024-08-24 20:21

Sicilijos prokurorai šeštadienį pareiškė tiriantys galimus nusikaltimus dėl laivo sudužimo per neatsargumą ir nužudymo, savaitės pradžioje nuskendus superjachtai ir žuvus septyniems žmonėms.

Scanpix nuotr.

„Prokuratūra užregistravo bylą prieš nežinomus asmenis, iškeldama prielaidą dėl laivo sudužimo per neatsargumą ir kelių žmonių nužudymo per neatsargumą“, – žurnalistams sakė prokuroras Ambrogio Cartosio (Ambrodžijus Kartozijus).

Jis pabrėžė, kad tyrimas tebėra pradiniame etape, mat paskutinio žuvusiojo kūnas buvo rastas tik penktadienį.

„Esame tik pradinėje tyrimų fazėje (...) Šioje stadijoje būtent dėl ​​to, kad tyrimas galėtų bet kaip vystytis, mes visiškai nieko neatmetame“, – sakė A. Cartosio.

Pirmadienio rytą prie Italijos salos nuskendus prabangiai jachtai „Bayesian“, žuvo britų technologijų magnatas Mike'as Lynchas (Maikas Linčas) ir dar šeši žmonės. Jo 18-metės dukros Hannah (Hanos) palaikai buvo rasti paskutiniai.

59-erių M. Lynchas jachtoje šventė neseniai paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį dėl kaltinimų sukčiavimu kartu su savo šeima ir teisininkais, kurie jį gynė teisme Jungtinėse Valstijose.

Su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojusi jachta, kurioje buvo 22 žmonės, įskaitant 10 įgulos narių, pirmadienį prieš aušrą buvo išmetusi inkarą už maždaug 700 m nuo uosto, kai laivą užklupo vandens viesulas.

Superjachta nuskendo per kelias minutes.

Italijos laivų statybos bendrovės „The Italian Sea Group“, kuriai priklauso „Bayesian“ gamintojas, generalinis direktorius Giovanni Costantino (Džovanis Kostantinas) sakė, kad tokios superjachtos yra absoliučiai saugios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų