Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija dronais ir raketomis atakavo Ukrainą

2024-10-06 19:22 diena.lt inf.

Rusijos pajėgos naktį 87 dronais „Shahed“ ir keturių tipų raketomis atakavo Ukrainą, sekmadienį pranešė pareigūnai.

AFP nuotr.

Charkivo srityje žuvo 49 metų vyras, kai į jo vairuojamą automobilį pataikė Rusijos dronas, pranešė vietos gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Odesoje taip pat buvo apgadintas dujotiekis ir padegtas sandėlis, pranešė Ukrainos pareigūnai.

Ukrainos karinės oro pajėgos pareiškime nurodė, kad oro gynyba virš 14 Ukrainos sričių, įskaitant sostinę Kyjivą, sunaikino 56 iš 87 dronų ir dvi raketas.

Dar 25 dronai dingo iš radarų „tikriausiai dėl priešlėktuvinės raketinės gynybos“, sakoma pranešime.

Rusai dronais ir raketomis atakavo Ukrainą kitą dieną po to, kai ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad spalio 12-ąją įvyksiančiame Ramšteino šalių grupės susitikime sąjungininkai, tiekiantys ginklus Ukrainai, pristatys savo „pergalės planą“.

Praėjusią savaitę Vašingtone V. Zelenskis savo planą pristatė JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui). Jo turinys nebuvo paviešintas, tačiau žinoma, kad plane numatoma Ukrainos narystė NATO ir aprūpinimas tolimojo nuotolio raketomis, kuriomis būtų galima smogti Rusijos teritorijoje.

Reikia daugiau ryžtingų žingsnių – ir šio karo pabaiga bus arčiau.

Sekmadienį paskelbtame pareiškime Ukrainos lyderis išreiškė pagarbą šalies kariams, kurie, jo teigimu, ruošiasi kitam Ramšteino susitikimui.

„Jie rodo, ką ukrainiečiai sugeba, kai turi pakankamai ginklų ir pakankamą atstumą“, – sakoma socialiniame tinkle paskelbtame jo pareiškime.

„Mes ir toliau įtikinėsime savo partnerius, kad vien mūsų dronų nepakanka. Reikia daugiau ryžtingų žingsnių – ir šio karo pabaiga bus arčiau“, – teigė jis.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pranešė, kad virš Kursko, Voronežo ir Belgorodo sričių numušė keturis Ukrainos dronus. 

Daugiau naujienų