Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos gelbėjimo tarnybos kovoja su didžiuliu miško gaisru

2024-09-07 21:10 diena.lt inf.

Ugniagesiai šeštadienį dar intensyviau kovoja su didžiuliu miško gaisru centrinės Vokietijos kalnuose, dėl kurio, kaip pranešama, teko evakuoti šimtus žmonių.

Scanpix nuotr.

Penktadienį Harco kalnuose kilo keli gaisrai, kurie iki vakaro susijungė į didžiulį miško gaisrą.

Pasak Saksonijos-Anhalto žemės Harco apygardos institucijų, ant Brokeno kalno buvo dislokuota apie 150 ugniagesių, jiems į pagalbą buvo išsiųsta lėktuvų bei sraigtasparnių, o aplinkinė teritorija buvo uždaryta.

Tačiau šeštadienį gaisras vis dar siautėja, todėl į pagalbą ugniagesiams buvo vėl išsiųstas lėktuvas ir sraigtasparnis, pranešė institucijos. Vėliau prie jų turėtų prisijungti dar trys lėktuvai ir dar vienas sraigtasparnis.

„Buvo paprašyta daugiau orlaivių... Ugniagesiai ant žemės vis dar bando suvaldyti liepsnas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Harco institucijos.

Žygeiviai ir turistai buvo paraginti palikti vietovę, o vietos transliuotojas NDR pranešė, kad penktadienio popietę į saugią vietą nuo kalno autobusu buvo nuvežta 500 žmonių.

Didžiulis miško gaisras Harco kalnuose buvo kilęs 2022 metų rugsėjį. Institucijos tuomet paskelbė nepaprastąją padėtį ir šimtai ugniagesių kelias dienas kovojo su liepsnomis.

Kaip ir kitose šalyse, Vokietijoje pastaraisiais metais vasarą vyrauja aukštesnė temperatūra.

Šiais metais visam pasauliui teko išgyventi karščio bangų sezoną, kurį, pasak mokslininkų, suintensyvino žmogaus sukelta klimato kaita.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų