Pereiti į pagrindinį turinį

Žiniasklaida: „Telegram“ įkūrėjas P. Durovas melavo, kad nesilanko Rusijoje

2024-08-28 10:36 diena.lt inf.

2014 m. milijardierius paskelbė, kad emigravo iš Rusijos dėl nepakeliamo valdžios spaudimo jam ir jo verslui. Kaip teigia rusų leidinys „Važnyje istorii“, minėtas valdžios spaudimas nesutrukdė Pavelui Durovui nuolat lankytis tėvynėje – apie 50 kartų 2015 – 2021 metais.

Pavelas Durovas
Pavelas Durovas / Scanpix nuotr.

Šiuos duomenis žurnalistai gavo iš viešumon nutekėjusios Rusijos saugumo tarnybos FSB duomenų bazės ir jie visiškai paneigia kadaise P. Durovo“ paskelbtą manifestą „Septynios priežastys negrįžti į Rusiją“ ir ne kartą viešai išsakytus teiginius, kad jis nesilanko ir nesilankys ne tik Rusijoje, bet ir JAV bei Kinijoje.

Tyrimą atlikę žurnalistai atkreipė dėmesį, kad P. Durovas asmeniškai lėkdavo į Rusiją, kai kildavo problemų dėl „Telegram“ veiklos arba reikėjo spręsti finansinius kompanijos klausimus. Pavyzdžiui 2017 m., kai FSB pareikalavo perduoti „Telegram“ šifravimo kodus. Vėliau P. Durovas vėl skubėjo į Rusiją, kai valdžia ėmė svarstyti „Telegram“ blokavimą.

2017 m. P. Durovas įsikūrė Dubajuje, kur ėmėsi nesėkmingo kriptovaliutų verslo. Jo investuotojais buvo tokie garsųs rusų oligarchai, kaip Romanas Abramovičius. Iki šiol teigiama, kad ir „Telegram“ centrinis biuras yra Dubajuje, tačiau žiniakslaidoje pasirodė pranešimai, kad biuras nuolat tuščias, o iš tiesų „Telegram“ centrinė būstinė taip ir liko Sankt Peterburge, FSB filialo kaimynystėje. Tai patvirtino buvęs P. Durovo kolega Antonas Rozenbergas.

Šiuo metu P. Durovas yra sulaikytas Prancūzijoje, kurios prokurorai kaltina „Telegram“ laisvai leidžiant jame veikti organizuotoms nusikaltėlių gaujos, narkotikų prekeiviams, ekstremistams ir vaikų pornografijos platintojams.

Rusija rodo didelį susirūpinimą P. Durovo situacija, o kalbų apie „Telegramo“ blokavimą Maskvoje seniai nebegirdėti – juo masiškai naudojasi Kremliaus propagandinstai ir net Rusijos armija Ukrainoje, perduodanti per šį tinklą ugnies koordinavimo duomenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
manau

Kažin, - o kaip tautiečiai reaguotų į lietuvį kuris pareikštu, jog jis nesilankąs Lietuvoje, jam , tipo, ten nėra kas veikti? O dėl Durovo suėmimo , - tai jie lygiai taip pat sėkmingai gali suimti bet kuri automobilių gamintoją už tai , jog jų automobiliai žaloja pėsčiuosius.
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų