Pereiti į pagrindinį turinį

E grupės finišas – dramatiškos lygiosios ir Šveicarija aštuntfinalyje

2018-06-27 20:57
BNS inf.

Trečiadienį pasaulio futbolo čempionate Rusijoje finišavo ir E grupės kovos. Nižnij Novgorode Šveicarija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Kosta Rika ir kartu su Brazilija pateko į aštuntfinalį.

Šveicarija pirmoji išsiveržė į priekį, kai sužaidus pusvalandį pasižymėjo Blerimas Džemaili. Nors rungtynių pradžioje aktyvesni buvo Kosta Rikos futbolininkai, tačiau šveicarai tobulai realizavo pirmąjį smūgį į vartų plotą.

56 minutę Kendallas Wastonas išlygino rezultatą. MLS rungtyniaujantis gynėjas po kampinio galva nukreipė kamuolį į Šveicarijos vartus.

Tai buvo pirmasis Kosta Rikos įvartis šiame čempionate. Tai reiškia, kad visos 32 komandos, dalyvavusios pasaulio čempionate, jau įmušė bent vieną įvartį.

E GRUPĖ

Nr.  Komanda  Ž  L  Lyg.  P  Įv. sant.  Tšk.

1  Brazilija  3  2  1  0  5:1  7

2  Šveicarija  3  1  2  0  5:4  5

3  Serbija  3  1  0  2  2:4  3

4  Kosta Rika  3  0  1  2  2:5  1

88 minutę Josipas Drmičius sugrąžino persvarą Šveicarijai ir atrodė, kad rungtynės baigsis jų pergale. Tačiau paskutinės minutės buvo itin dramatiškos.

Teisėjas pirma paskyrė 11 metrų baudinį į šveicarų vartus, bet po to į atšaukė, kai VAR užfiksavo nuošalę. Tačiau nepraėjus nė kelioms minutėms, baudinys visgi buvo paskirtas, kai buvo pargriautas kitas Kosta Rikos futbolininkas.

Baudinio stojo mušti Bryanas Ruizas. Jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vartų konstrukciją, tačiau atsimušė į Šveicarijos vartininko Yanno Sommerio nugarą ir krito į vartus. Šis įvartis į savus vartus lėmė lygiąsias.

Kitose E grupės rungtynėse Brazilija 2:0 nugalėjo Serbiją.

Aštuntfinalyje Šveicarija susitiks su Švedija, o Brazilija su Meksika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų