Quantcast

Europos čempionate vietos klaidoms nebėra – prasideda paskutinis grupių etapo ratas

  • Teksto dydis:

Europos čempionate vietos klaidoms nebėra. Prasideda paskutinis, trečiasis, grupių etapo ratas. Jau artimiausiu metu paaiškės visos 16 turnyrą tęsiančios ir 8 namo keliaujančios komandos. Arti iškritimo yra Vengrija, kurią puikiai pažįsta Lietuvos rinktinės žaidėjai. Neseniai lietuviai su vengrais susikovė lygiosiomis, o pasak rinktinės saugo Arvydo Novikovo, vengrai čempionate stipriai nuvilia.

Išskirtiniai škotų sirgaliai dešimtą čempionato dieną traukia į Štutgarto stadioną. Škotija dar turi šansų patekti į kitą etapą. Laukia lemiamos rungtynės su Vengrija, kurią lietuviai pažįsta puikiai. Patys neseniai atrankoje būtent į šį čempionatą, Kaune su vengrais sužaidė 2:2.

„Tikrai daugiau tikėjausi iš jų. Jeigu su lietuviais sužaidžia lygiosiomis, tai Europoje jiems tikrai gerai nebus“, – teigė Lietuvos rinktinės saugas Arvydas Novikovas.

Vengrai per dvejas rungtynes nesurinko nė taško ir turi jau tik teorines viltis patekti į kitą etapą.

Taigi didžioji A grupės intriga vyks ne tarp Škotijos ir Vengrijos, o tarp Vokietijos ir Šveicarijos. Tai kova dėl pirmos vietos grupėje, kuri leidžia tikėtis lengvesnio varžovo aštuntfinalyje. O vokiečiai per dvejas rungtynes jau yra įmušę net 7 įvarčius ir surinkę maksimumą – šešis taškus.

„Manau, kad vokiečiai ir ispanai bus finale, jeigu jie nesusitiks kur nors pusfinalyje. Tiek vokiečiai, tiek ispanai labai gerai žaidžia. Šios komandos rodo geriausią futbolą“, – kalbėjo A. Novikovas.

Tarp rodančių toli gražu ne geriausią futbolą, A. Novikovas išskiria Anglijos rinktinę. Anglų rinktinė yra pati vertingiausia, turi daugiausia žvaigždžių, bet kol kas sirgalių nedžiugina. Lygiosios 1:1 su Danija, pergalė 1:0 prieš Serbiją.

„Nežinau, kas ten dedasi rūbinėje, bet mano akimis ne savo pozicijose žaidžia žaidėjai“, – sakė Lietuvos rinktinės saugas.

Jau trečiadienį paaiškės visos 16 komandų, kurios tęsia turnyrą. Taip pat bus aiškūs 8 čempionato nelaimėliai, kuriems pasirodymas baigsis jau grupių etape. Pirmąja tokia šalimi tapo Lenkija, kaimynai nebeturi vilčių patekti tolyn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių