Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolas laukia sirgalių po stogu

2015-11-04 19:00
Tomo Raginos nuotr.

Didžiajame futbole savo pozicijas užleidęs Kaunas mėgins atsigriebti kitame fronte – šią savaitę prasidėsiančiame salės futbolo A lygos čempionate antro šalies miesto regionui atstovaus net 4-ios iš 10-ies ekipų.

Gretos – gausesnės

Prie starto linijos išsirikiavo dešimt salės futbolo komandų – viena daugiau nei pernai.

Po dviejų metų pertraukos į A lygą sugrįžo Mažeikių ir Kaišiadorių ekipos, po metų – Kaišiadorių "Savingė", o debiutui ruošiasi Vievio futbolininkai ir Kauno "Arsenalas".

"Vievio žiedo" klubas praėjusį sezoną laimėjo Vilniaus regiono pirmenybes, o "Arsenalas" triumfavo 1-osios lygos Pietų zonos čempionate.

Naujokai pakeis pernai lygoje rungtyniavusius Alytaus "Auską", Prienų "Stihl" ir Kauno "LSU FRK-Atletą".

Čempiono titulą gins Kauno "Inkaras". Konkurenciją favoritams vėl sudarys vicečempionai Radviliškio "Lokomotyvo" ir bronzos medalių laimėtojai Panevėžio "Baltijos" futbolininkai.

Savo atstovus A lygoje turės ir Kauno rajonas – jo garbę gins gerokai atsinaujinęs "Vytis-Zenitas".

"Prieš startą dauguma komandų kelia ambicingus tikslus ir yra kupinos entuziazmo. "Inkaras" darys viską, kad apgintų čempiono titulą. Jam iššūkį mes jau užgrūdinti "Lokomotyvo" ir "Baltijos" kolektyvai. Gali iššauti ir Vilniaus "Bekentas", vienas stabiliausių lygos klubų", – teigė vienas pirmenybių rengėjų Sergejus Slyva.

Suvienijo jėgas

S.Slyva atkreipė dėmesį į tvirtėjantį "Vievio žiedą", kuriam vadovauja buvę Lietuvos rinktinės futbolininkai Vytautas Apanavičius ir Arvydas Korsakovas.

Nustebinti gali ir "Vytis-Zenitas". Kauno rajono ekipa pernai buvo lygos vidutiniokė, tačiau šį sezoną taikysis į prizininkų gretas.

Komandos vadovo Dariaus Gurskio teigimu, prieš sezoną prie "Vyčio" prisijungė futbolo klubo "Zenitas" žaidėjai, todėl konkurencija ekipoje gerokai išaugo. Klubui atstovaus ne vienas Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėjas, tad komanda turėtų būti konkurencinga ne vien kiekybiškai, bet ir kokybiškai. Futbolininkus turėtų motyvuoti ir tvirtėjantis finansinis pamatas, juolab kad rėmėjų gretas papildė bendrovė "Hegelmann Transporte".

"Turime penkis rinktinės narius, ekipai vadovaus vienas rinktinės trenerių, todėl natūralu, kad kelsime aukštesnius tikslus nei praėjusį sezoną – sieksime medalių", – pabrėžė D.Gurskis.

Jo žodžiais, Kauno rajono komanda, kaip kad daro kiti salės futbolo A lygos klubai, turėjo galimybę laikinai pasitelkti ne vieną didžiojo futbolo A lygos žaidėją, tačiau nuspręsta rinktis stabilumą.

"Galėjome pririnkti profesionalų, kurie užimtų kitų vaikinų vietą, o po mėnesio kito paliktų kolektyvą ir vėl grįžtų rengtis sezonui su didžiojo futbolo klubais. Tačiau taip nuskriaustume kitus savo ekipos narius, todėl nutarėme pasikliauti tais, kurie yra tikrieji komandos žaidėjai", – pasakojo D.Gurskis.

Pasak trenerio Aurino Ivaškevičiaus, "Vyčio-Zenito" sudėtis – solidesnė nei pernai. Šiuo metu treniruotėse pluša net 25 futbolininkai. Tarp jų – Lietuvos rinktinėje įsitvirtinę Evaldas Kugys ir vartininkas Deividas Šaltys bei buvę kandidatai į nacionalinę komandą Augustinas Montvydas, Paulius Smaryginas, Mindaugas Zlatkus, iš Kauno "Atleto" atvykę Mantas Babušis ir Deividas Kuodis.

Pradės čempionai

Pirmajame čempionato ture A.Ivaškevičiaus auklėtiniams teks rimtas išbandymas: jie lapkričio 8-ąją 15 val. susitiks su daugkartiniu šalies čempionu Kauno "Celsiu".

Diena anksčiau sezono atidarymo rungtynes žais "Inkaro" ir Mažeikių VIP futbolininkai.

Šios rungtynės, kaip ir dauguma kitų salės futbolo čempionato dvikovų Kaune, vyks Sporto halėje.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus Giedriaus Bielskaus teigimu, daug metų vien krepšinio šventove laikyta arena mielai suteikia aikštę ir kitų sporto šakų atstovus. Taip ne tik užtikrinamas Sporto halės užimtumas, bet ir suteikiama galimybė platesnei auditorijai patogiai pamatyti salės futbolo, rankinio, tinklinio, sportinių šokių, badmintono, bokso, stalo teniso, imtynių varžybas.

Salės futbolo A lygos čempionatas vyks dviejų ratų sistema. Čempionai ir prizininkai paaiškės 2016-ųjų pavasarį.

A lyga

Kauno "Inkaras", Radviliškio "Lokomotyvas", Panevėžio "Baltija", Vilniaus "Bekentas", Kauno rajono "Vytis-Zenitas", Kauno "Celsis", Kauno "Arsenalas", Kaišiadorių "Savingė", "Vievio žiedas", Mažeikių VIP.

1-asis turas

Lapkričio 7 d. 14 val. Kauno sporto halėje Kauno "Inkaras"–Mažeikių VIP.

Lapkričio 8 d. 15 val. Kauno sporto halėje Kauno "Vytis-Zenitas"–Kauno "Celsis".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų