Pereiti į pagrindinį turinį

Išsikvėpę žalgiriečiai nusileido svečiams iš Telšių

2024-10-28 15:42

"Kauno Žalgirio" futbolininkams nepavyko pratęsti pergalingos akistatų su Telšių "Džiugu" serijos. „TOPsport A lygos“ medalius jau užsitikrinę kauniečiai savo aikštėje 34-ajame ture 0:1 nusileido dėl išlikimo lygoje kovojančiam „Džiugui“. Tai buvo pirmoji žalgiriečių nesėkmė per keturis čempionato ratus.

Maksimali motyvacija, kurią pastarosiomis savaitėmis pasižymi Telšių "Džiugas", pagaliau jam nukalė ilgai lauktą pergalę. Žemaičiai pasirodė kur kas kovingiau nei antrajame rate, kai turėdami vieno žaidėjo pranašumą namuose vis tiek neprilygo (0:1) kauniečiams.

Tuo tarpu 34-ajame ture "Kauno Žalgiris" žaidė taip, kaip atspindi vaizdas turnyro lentelėje - kauniečiai tikrai nebekris žemiau trečiosios vietos, o sidabro medaliai taip pat beveik nepasiekiami.

Sužaidus daugiau nei 5 minutes, šeimininkų vartams grasino telšiškiai – Ibrahimo Cisse smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vieną iš žalgiriečių ir skriejo į Deivido Mikelionio ginamus vartus, bet vartininkas komandą išgelbėjo.

Vėliau laimę pabandė Deitonas Vinckus, tačiau į vartus nepataikė, o su „Džiugo“ puolimo lyderio Nino Noordanuso stipriu šūviu susitvarkė „Kauno Žalgirio“ vartų sargas D. Mikelionis.

Pirmoje susitikimo pusėje kauniečiai atliko nemažai aštrių perdavimų į baudos aikštelę, tiesa, dažniausiai niekas į juos neatsiliepdavo. Bene pavojingiausia proga buvo kėlinio viduryje, kai po Grato Sirgėdo pykštelėjimo įsitraukti į veiksmą prireikė Mariui Paukštei.

Antroje susitikimo dalyje D. Vinckus sulaukė puikaus perdavimo iš Sergijaus Kulynyčiaus ir atsidūrė vienas prieš D. Mikelionį, bet neatliko net smūgio į vartus.

65-ąją susitikimo minutę po Artūro Dolžnikovo perdavimo smūgiu galva kamuolį į M. Paukštės ginamus vartus atliko Quentinas Bena, tačiau puikiu šuoliu telšiškius išgelbėjo vartininkas.

72-ąją minutę lemiamą žodį tarė „Džiugo“ puolėjas N. Noordanusas – futbolininkas iš Nyderlandų suklaidino žalgiriečių gynėją ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį viršutinį vartų kampą bei leido komandai iškovoti labai svarbius 3 taškus kovoje dėl išlikimo.

Turnyro lentelėje žalgiriečiai su 54 taškais žengia treti, o 3 itin reikalingus taškus iškovoję „Džiugo“ atstovai pasivijo 8-oje vietoje esantį Vilniaus rajono „TransINVEST“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų