Quantcast

Žemaičius persekioja Kauno ekipos

Kauno „Vyčio“ salės futbolininkams teks dar gerokai paplušėti, norint pasivyti A lygos lyderę Gargždų „Pramogos-SC“ ekipą. Praėjusiame Lietuvos salės futbolo čempionato ture ir kauniečiai, ir gargždiškiai įsirašė pergales, tačiau jų vertė – skirtinga.

Jei titulą ginančio „Vyčio“ laimėjimas 6:1 prieš vieną čempionato autsaiderių Vilniaus dailės akademijos klubą buvo visiškai prognozuotas, tai gargždiškiams teko kur kas sunkesnis išbandymas – akistata su trečioje vietoje žengiančiu Kauno „Inkaru“.

Kauniečiai išvykoje kaip įmanydami priešinosi Žemaitijos ekipai. Tiesa, kartais peržengdami ir leistinas ribas. Karoliui Urbaičiui 7 min. išvedus šeimininkus į priekį, Audrius Juozaitis 11 min. rezultatą išlygino, tačiau jau po minutės svečių situaciją apsunkino Lukas Sendžikas. Šis kaunietis išvydo raudonąją kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės. Tiesa, Kauno klubo atstovų nuomone, arbitras Tadas Dunauskas bei jo kolegos tokį sprendimą priėmė nepagrįstai.

Nors Karoliui Urbaičiui nepavyko realizuoti baudos smūgio, netrukus pasižymėjo Valdas Pocevičius – 2:1 šeimininkų naudai. 14 min. K.Urbaitis praleido dar vieną puikią progą, o A.Juozaitis prieš pat kėlinio pabaigą atstatė pusiausvyrą – 2:2.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui šeimininkai dar sykį išsiveržė į priekį, kai 22 min. pasižymėjo Mantas Perepliotovas. „Inkaras“ atsitiesė 23 min., kai 3-ąjį komandos įvartį pelnė Benas Kudirka. Po trumpo štilio V.Pocevičius 31 min. pasiekė dar vieną įvartį – 4:3. Ir nors A.Juozaitis 33 min. realizavo 6 m baudinį, tą pačią minutę rezultatą vėl persvėrė Aurelijus Staponka, o galutinį tašką 36-ąją min. padėjo Algimantas Bačianskis.

Šio laimėjimo dėka Gargždų klubas išlaikė 5 taškų atotrūkį nuo „Vyčio“. Tiesa, dviejų taškų jie gali netekti, jei organizatoriai patenkins Vilniaus „Turbotransfers“ ekipos skundą, ir anuliuos gargždiškių pergalę 5:4 akistatoje su sostinės klubu. Priminsime, kad  vilniečiai aikštę paliko rezultatui esant 5:5, bet vėliau teisėjai savavališkai peržiūrėjo vaizdo įrašą ir nutarė neįskaityti išlyginamojo „Turbotransfers“ įvarčio.

„Inkaro“ nesėkme pasinaudojo Panevėžio „Baltija“, savo mače namuose 5:2 įveikusi Klaipėdos „Koralą“ ir turinti 18 taškų.

Tuo tarpu 22 taškus sukaupusiam „Vyčiui“ mače su VDA vargti neteko. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė jų puolėjas iš Brazilijos Genigle (18, 28 ir 37 min.). Prieš tai, jau 2 min. pasižymėjo veteranas Afranio, o Deividas Stradalovas ir Justinas Zagurskas pridūrė po įvartį.

11-ame ture „Vytis“ Sporto halėje ateinantį šeštadienį kibs į atlapus „Baltijai“, o „Inkaras“ ten pat sekmadienį galynėsis su Jonavos „Vikingais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių