Pereiti į pagrindinį turinį

M. Grigalevičius: neslėpsiu, lyderių vaidmuo – malonus

2017-01-23 18:00

Lietuvos salės futbolo A lygos čempionatas pasiekė pusiaują. Net keturios pirmenybėse žaidžiančios Kauno ekipos pirmąjį ratą užbaigė skirtingos nuotaikos.

Mindaugas Grigalevičius Mindaugas Grigalevičius

Dar neseniai Kauno „Vyčio“ klubo futbolininkai kvėpavo į nugarą čempionės titulą ginančiai Panevėžio „Baltijos“ ekipai, tačiau paskutiniame ture praėjusį savaitgalį kauniečiai sugebėjo panaikinti 3 taškų atsilikimą ir pagal papildomą statistiką aplenkė panevėžiečius.

Abi lyderių ekipos turi po 20 taškų per 8 mačus, tačiau kauniečius aukščiau pakėlė geresnis įvarčių santykis (plius 24), panevėžiečių (plius 21). Neblogos nuotaikos yra ir kita Kauno komanda – daugkartinis šalies čempionas „Inkaras“. Kauniečiai pastarajame ture 4:3 įveikė Radviliškio „Lokomotyvą“ ir, surinkę 12 taškų, radviliškiečius išstūmė iš 4-osios pozicijos.

Tuo tarpu Kauno „Celsis“, 3:4 nusileidęs Vilniaus „Bekentui“, liko su 7 taškais ir smuko į 7-ąją vietą. Kauno „Arsenalas“, per 8 mačus nepelnęs nė taško, rikiuojasi paskutinis, 9-as.

- Pirmąjį ratą užbaigėte pagaliau aplenkdami čempionę „Baltiją“. Kurie dalykai jus labiausiai džiugina? - kaunodiena.lt paklausė „Vyčio“ trenerio Mindaugo Grigalevičiaus.

- Pirmiausia, pati pozicija. Ilgai siekėme tapti lyderiais ir tai pavyko. Neslėpsiu, po pusės sezono būti pirmoje vietoje yra malonu. Prie to labai prisidėjo stabilus legionierių iš Brazilijos žaidimas. Be to, džiaugiuosi, kad vaikinams pavyko išvengti rimtesnių traumų.

- Tačiau buvo ir aspektų, kuriuose galėtumėte pasitempti?

- Jokios abejonės. Didesnio indėlio tikėjausi iš vietinių žaidėjų. Vis dėlto lietuviai noriai dirba per treniruotes, ir mūsų žaidime vaidina vis didesnį vaidmenį. Manau, kad antrajame rate jie įrodys, kad ir jie gali nulemti mūsų rezultatus. Bendrai komandos darbu esu patenkintas. Tai duoda vaisių. Neveltui, ir paskutiniame 1 rato mače gražiai įveikėme „Vievio žiedą“, įmušdami net 12 įvarčių. Nors Vievio ekipa nėra tokia jau silpna.

- Vis dėlto intriga čempionate lieka: į nugarą kvėpuoja „Baltija“, vos dviem taškais atsilieka „Bekentas“. Visa kova dėl titulų – dar priešakyje?

- Žinoma! Negalime sau leisti atsipalaiduoti. O tai, kad intriga lieka, yra labai gerai. Dėl to įdomiau ir komandoms, ir sirgaliams. Tikiuosi, kad antrajame rate neužleisime pozicijų, juolab, kad turėsime ir palankų tvarkaraštį – net 6 rungtynes žaisime namuose. Sporto halėje priimsime ir „Baltiją“, ir kitus pagrindinius konkurentus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų