Pereiti į pagrindinį turinį

Pereinamuosiuose mačuose teks kautis su žemaičiais

2017-09-29 19:19

Netikėta nesėkmė praėjusiame Lietuvos pirmosios lygos čempionato ture Kaune sujaukė kortas Gargždų „Bangos“ ekipai, tačiau jos nepalaužė. Atkaklūs žemaičiai penktadienį savo aikštėje 2:1 palaužė Kėdainių „Nevėžį“ ir sugrįžo į pirmąją vietą.

fkbanga.lt nuotr.

Gargždiškiai su 53 taškais minimaliai lenkia „Palangos“ futbolo klubą. Tiesa, yra sužaidę 26 rungtynes, o pajūrio kolektyvas net dviem mačais mažiau. Tad buvusio žinomo FBK „Kaunas“ žaidėjo Valdo Trakio treniruojama „Palangos“ ekipa lieka pagrindine pretendente į kelialapį į aukščiausiąją lygą, kur pakeistų autsaiderį „Kauno Žalgirį“.

Tiesa, „Banga“ taip pat turi puikius šansus pratęsti kovą dėl aukso, o ypač dėl sidabro. Ši pozicija gargždiškiams, praeityje ne vienerius metus žaidusiems A lygoje, garantuotų galimybę pratęsti sezoną pereinamuosiuose mūšiuose. „Bangai“, jei liktų antra, dėl antrojo bilieto į A lygą tektų kautis su 7-ąja elitinio diviziono ekipa. Šiuo metu šią vietą užima Kauno „Stumbras“. Portugalų valdomas klubas neseniai iškovojo LFF taurę ir prakirto langą į tarptautinį sezoną – Europos lygos turnyro atranką. Tad kauniečiai žemaičiams būtų neabejotinai kietas riešutėlis.

Beje, prieš keletą dienų „Bangai“ nepavyko atsilaikyti net prieš antrąją „Stumbro“ ekipą. 28-ajame 1-osios lygos ture „Stumbras B“ namuose svečius palaužė 2:1. Pergalę kauniečiams lėmė Kgaogelo Sekgota (67 min.) ir Ericko Kassi (81 min.) įvarčiai. Gargždų komandos neišgelbėjo ir tai, kad ji pasižymėjo pirmoji. 57-ąją min. vienu lietimu tiksliai smūgiavo buvęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas Rokas Krušnauskas. Kurį laiką 1 lygoje pirmavęs „Stumbras B“ su 33 taškais tenkinasi 9-ąja vieta.

Penktadienį įvyko dar vienerios rungtynės. Į prizininkų trejetą pretenduojanti Alytaus „Dainava“ išvykoje 1:2 nusileido ją persekiojančiam Vilniaus „Vyčiui“. Trečioje vietoje žengiančių dzūkų sąskaitoje lieka 43 taškai. Tiek pat turi ir Klaipėdos „Koralas“. Vos vienu atsilieka Vilniaus „Vytis“ ir Kėdainių "Nevėžis".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų