Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmojoje akistatoje - „Žalgirio“ pamoka varžovams iš Suomijos

2024-07-12 09:21

„Ne veltui sakoma, kad tas nepastebimas žaidėjas dažnai ir įmuša įvartį“, - šypsojosi Vilniaus „Žalgirio“ saugas Ovidijus Verbickas. Jis pagyrė komandos draugą Jurijų Kendišą, netikėtai pasijungusį iš gynybos į ataką, bei pelniusį įvartį. Dramatiškose ir permainingose pirmose UEFA Konferencijų lygos rungtynėse Suomijoje Vilniaus „Žalgiris“ įveikė VPS komandą - 2:1.

E. Žaldario nuotr.

Pirmojo kėlinio viduryje puikiu smūgiu iš toli pirmąjį įvartį pelnė Adama Fofana, dukart kamuolys pataikė į varžovų vartų konstrukciją.  Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ dviem gerais šansais nepasinaudojo, kartą dar kartą pataikė į virpstą, o VPS rezultatą išlygino po kampinio. Pergalingą įvartį pabaigoje įmušė Jurijus Kendyšas,

„Žalgirio“ startinėje sudėtyje įvyko du pasikeitimai – nuo pradžių rungtynes pradėjo Y. Karashima ir A. Fofana.

2 min. O. Verbicko smūgį iš baudos aikštelės vidurio atrėmė vartininkas. Netrukus Y. Karashima smūgiavo iš toli ir kamuolys pataikė į virpstą.

8 min. pavojingą varžovo A. Cicale smūgį iš toli atrėmė A. Tordai. Po kampinio varžovų gynėjas galva smūgiavo virš vartų. 24 min. po baudos smūgio atšokusį kamuolį pavojingai smūgiavo varžovų žaidėjas ir A. Tordai teko apginti artimąjį kampą.

25 min. puikiu smūgiu iš toli pirmąjį įvartį įmušė A. Fofana - 1:0. 40 min. L. Antalio smūgį nuo linijos atmušė gynėjas, o netrukus po P. Golubicko smūgio iš arti kamuolį atmušė vartininkas.

Vilniečiai galėjo pasižymėti ir 50 min., kai  po O. Verbicko nestipraus smūgio iš baudos aikštelės prieigų kamuolys pataikė į virpstą. Tačiau netrukus, 59 min., varžovai išlygino rezultatą. Po kampinio atšokusį kamuolį į vartus iš arti pasiuntė P. Ahiabu - 1:1.

72 min. varžovų gynėjas M. Pitkänenas už žaidimą ranka gavo antrąją geltoną kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės. Po toliau sekusio J. Bopesu baudos smūgio kamuolys pataikė į virpstą.

85 min. po J. Bopesu smūgio iš kairio krašto kamuolį sugavo vartininkas. 89 min. pavojingas buvo J. Larssono smūgis iš baudos aikštelės prieigų.

Per pridėtinį laiką po J. Bopesu perdavimo pergalingą įvartį smūgiu iš arti įmušė J. Kendyšas - 2:1.

„Pirmos rungtynės, jautėsi abiejų komandų jaudulys. Matėme aštrų futbolą, atakas prie abiejų vartų. Buvo daug kovos. Sukūrėme gana daug progų. Ne visi smūgiai pasiekė tikslą, bet buvome labai arti įvarčio. Varžovai gerai gynėsi, išbėgdavo į greitas kontratakas. Rimta komanda. Žiūrovams, komandoms rungtynės buvo įtemptos, įdomios“, – kalbėjo  „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.