Pereiti į pagrindinį turinį

Buriavimo regatoje intrigos netrūko

2009-10-06 11:12
Kartu: "Kauno dienos" žurnalistai trečiąja vieta džiaugėsi kartu su "Alfetos" įgula A.Margiu (antras iš kairės) ir R.Sakalausku (trečias iš kairės).
Kartu: "Kauno dienos" žurnalistai trečiąja vieta džiaugėsi kartu su "Alfetos" įgula A.Margiu (antras iš kairės) ir R.Sakalausku (trečias iš kairės). / Tomo Raginos nuotr.

Kauno mariose savaitgalį finišavo "Rudens vėjo" regata, kurioje kartu su profesionaliomis RS-280 klasės jachtų įgulomis buriavo ir žiniasklaidos atstovai.

"Alfetos" įgula – trečia

Tai buvo trečiasis, paskutinysis šių metų regatos etapas, gerokai pakoregavęs galutinę lentelę. Prieš šį etapą ramiausiai jautėsi "Arabelos" kapitono Raimondo Šiugždinio įgula. Ji išsaugojo pirmąją vietą ir apgynė stipriausiųjų vardą. Su "Arabela" prieš dvejus metus buvo triumfavusi ir "Kauno diena".

Šiemet dienraščio įgula sėkmingai startavo su kapitono Aido Margio vairuojamu "Alfetos" ekipažu ir galutinėje įskaitoje pateko tarp trijų stipriausių jachtų – iškovojo trečiąją vietą.

Tačiau paskutiniame etape, stipriai atšakus orui ir pučiant labai stipriam vėjui, dėl 2-3 vietos įnirtingai grūmėsi penkios jachtos – tokios įtampos žurnalistų regatoje, regis, dar niekada nebuvo. Intrigą didino tai, kad į prizines vietas taikiusių jachtų kapitonai – Saulius Pajarskas ("Raganosis"), Tauras Rymonis ("Levantė"), Gintautas Kalaušis ("Ra") ir A.Margis paskutiniajame etape nedalyvavo, savo pareigas perleidę kitiems įguos nariams.

Iš A.Margio, kuris tą dieną teisėjavo tarptautinėje "Rudens vėjo" regatoje, "Alfetos" kapitono pareigas perėmęs Ramūnas Sakalauskas ir įgulos narys Michailas Palicinas susitvarkė su užduotimi – "Alfeta" su "Kauno diena" galutinėje įskaitoje iškovojo trečiąją vietą.

Atsirado sportinis interesas

Turbūt labiausiai kapitono trūko "Raganosio" ir LRT įgulai, kuri iš trečiosios vietos po dviejų etapų smuko į šeštąją. "Levantės" ir LNK komandai nepasisekė kitaip – regatos pradžioje buvo suplėšytas genakeris – burė, su kuria plaukiama pavėjiniais kursais.

Labiausiai situacija pasinaudojo "Horno" kapitonas Šarūnas Abraitis ir jo įgula su TV 3 komanda, kuris iš penktosios vietos galutinėje įskaitoje pakilo į antrąją ir tapo vicečempione.

Mažiau nei prieš du mėnesius Kuršių marių regatoje žurnalistų regatos dalyviai buvo priversti grįžti į krantą dėl visiško štiliaus. Tuomet nuotaikos praskaidrinimui įgulos surengė vienos kitų laistymąsi vandeniu. Šįkart oro sąlygos buvo priešingos. Bet ir vėl buvo šlapia – dėl stipraus vėjo ir bangavimo.

Kai 2002-ųjų rudenį profesionalūs buriuotojai pirmą kartą į savo įgulas pakvietė žiniasklaidos atstovus, daugeliui jų buriavimas reiškė pramogą. Dabar požiūris iš esmės pasikeitė, atsirado sportinis interesas. Jau keletą metų rengiami trys žurnalistų regatos etapai, vienas jų – Kuršių mariose.

Plauks garsusis brazilas

Kitą savaitgalį finišuos ir RS-280 Lietuvos čempionatas, kuriame taip pat verda įnirtinga kova dėl prizinių vietų. Dėl medalių kovos "Raganosis", "Arabela" ir "Levante", o kiti ekipažai dalysis likusias vietas.

Bendroje įskaitoje pirmauja "Raganosio" įgula, surinkusi 41 baudos tašką. Antra – "Arabela" (55), trečia – "Levante" (57).

Paskutiniajame RS-280 klasės jachtų čempionato etape vėl dalyvaus daugkartinis pasaulio čempionas, olimpinių medalių laimėtojas brazilas Robertas Scheidtas. Praėjusiame etape buriavęs su "Knygų klubu", paskutiniajame etape jis sustiprins "Alfetos" įgulą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų