Pereiti į pagrindinį turinį

C.Laszlo tikisi revanšo

2013-05-28 23:59
C.Laszlo tikisi revanšo
C.Laszlo tikisi revanšo / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinė 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos mačui su Graikijos komanda rengsis ne stipriausios sudėties, tačiau mūsiškių strategas Czaba Laszlo svajoja apie pergalę.

Lietuvių dvikova su graikais vyks birželio 7-ąją Vilniuje. Pirmojo rato susitikimą pernai rugsėjo 11-ąją Pirėjuje 2:0 laimėjo Graikijos ekipa, įvarčius įmušė Sotiris Ninis ir Kostas Mitroglou.

Šį kartą mūsų šalies vienuolikei nepadės diskvalifikuoti Deividas Šemberas ir Darvydas Šernas bei traumuoti Žydrūnas Karčemarskas, Giedrius Arlauskis ir Marius Žaliūkas.

Be to, C.Laszlo vėl nepakvietė ilgamečio rinktinės kapitono puolėjo Tomo Danilevičiaus.

„Nieko prieš jį asmeniškai neturiu, bet nusprendžiau, kad žaisti turėtų tie futbolininkai, kurie gerai pasirodė per rungtynes su Slovakija. Taip pat yra kitų jaunesnių žaidėjų, kuriuos noriu išbandyti. Tai nereiškia, kad T.Danilevičiaus nekviesime ateityje“, – paaiškino vengras.

Atrankos G grupėje su 16 taškų pirmauja Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė, toliau rikiuojasi Graikija (10 tšk.), Slovakija (8 tšk.), Lietuva (5 tšk.), Latvija (4 tšk.) ir Lichtenšteinas (1 tšk.).

Mūsiškiai dukart sužaidė lygiosiomis 1:1 su slovakais, 2:0 įveikė Lichtenšteiną, 0:2 pralaimėjo graikams ir 0:3 – bosniams.

„Labai svarbu iškovoti tris taškus“, – lūkesčiais apie trokštamą revanšą pasidalijo C.Laszlo.


Kandidatai

Vartininkai: Paulius Grybauskas (Rygos „Skonto“, Latvija), Emilijus Zubas (Belchatovo GKS, Lenkija) ir Armantas Vitkauskas (Vilniaus MFD „Žalgiris“).

Gynėjai: Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija), Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija“, Rusija), Vytautas Andriuškevičius (Stokholmo „Djurgarden“, Švedija), Arūnas Klimavičius (Taldikorgano „Žedysu“, Kazachstanas), Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija), Saulius Mikoliūnas („Sevastopol“, Ukraina), Valdemaras Borovskis (Rygos „Daugava“, Latvija) ir Mantas Fridrikas („Šiauliai“).

Saugai: Deividas Česnauskis („Baki“, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis („Rostov“, Rusija), Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch“, Lenkija), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Mindaugas Kalonas (Baku „Ravan“, Azerbaidžanas), Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis), Vytautas Lukša (Varšuvos „Polonia“, Lenkija), Fiodoras Černychas (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija), Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas“) ir Artūras Žulpa (VMFD „Žalgiris“).

Puolėjai: Deivydas Matulevičius („Pandurii“, Rumunija), Evaldas Razulis ir Tadas Eliošius (abu – „Atlantas“).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų