Pereiti į pagrindinį turinį

D.Songaila – iš sostinės į užkampį

2009-06-25 23:59
D.Songaila – iš sostinės į užkampį
D.Songaila – iš sostinės į užkampį / Tomas Černiševas

Per NBA karjerą spėjęs pabūti "karaliumi", "buliumi" ir "burtininku", nuo kito sezono Darius Songaila bus vadinamas "vilku".

Kelsis į Minesotą

Vakar NBA oficialiai paskelbė apie mainus tarp Vašingtono "Wizards" ir Minesotos "Timberwolves" komandų.

"Timberwolves" į Vašingtoną išsiuntė gynėjus Randy Foye ir Mike'ą Millerį, o gavo puolėjus D.Songailą ir Aleksejų Pečerovą, vidurio puolėją Etaną Thomasą ir penktąjį šią naktį vyksiančios naujokų biržos šaukimą.

NBA apžvalgininkai pažymėjo, kad atlikdamos mainus abi komandos įgyvendino savo užduotis. "Wizards" prie Gilberto Arenaso, Carono Butlerio ir Antawno Jamisono branduolio pridėjo du patyrusius antrosios linijos žaidėjus, o "Wolves" įsigijo jau ketvirtą šaukimą šių metų naujokų biržoje.

Tiesa, gali būti, kad šiais mainais karšta naujosios D.Songailos komandos vasara dar nesibaigia. Spėliojama, kad 5, 6, 18 ir 28 šaukimus naujokų biržoje turintis Minesotos klubas bandys įsigyti aukštesnį kvietimą, kad galėtų pakviesti 221 cm ūgio vidurio puolėją Hasheemą Thabeetą arba kylančią ispanų žvaigždę Ricky Rubio.

Vėl tapo populiarūs

NBA žemėlapio užkampiu laikoma Minesota pastaraisiais metais išgyveno labai sunkius laikus. Po to, kai 2007 m. liepos 31 d. į Bostoną išvyko ryškiausia visų laikų "TImberwolves" žvaigždė Kevinas Garnettas.

Minesotos klubas dvejus pastaruosius metus nepateko į atkrintamąsias varžybas, o abonementų ir bilietų pardavimai smuko katastrofiškai.

Artėjant NBA naujokų biržai padėtis ėmė keistis. Naujasis "Timberwolves" krepšinio operacijų prezidentas Davidas Kahnas pažadėjo per kelerius metus atgaivinti klubą ir jau ėmėsi pirmųjų žygių.

"Žmonės vėl pradėjo apie mus kalbėti. Juk tai gerai, ar ne?" – šyptelėjo ilgiausiai "TImberwolves" marškinėlius iš dabartinių žaidėjų vilkintis puolėjas Markas Madsenas.

Vaidmuo išliks panašus

Nuo 2003 m. NBA arenose runtyniaujantis D.Songaila žais jau ketvirtame klube. 2003–2005 m. jis atstovavo Sakramento "Kings", po to buvo vienas sezonas Čikagos "Bulls", o nuo 2006 m. puolėjas gynė "Wizards" spalvas.

Praėjusį sezoną, kai traumos kankino daugelį Vašingtono ekipos lyderių, lietuvis buvo vienas patikimiausių žaidėjų. Per 77 rungtynes (28 pradėjo starto penkete) 31 metų 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai rinkdavo 7,4 taško ir atkovodavo 2,9 kamuolio.

Minesotoje D.Songaila greičiausiai taps vieno talentingiausių NBA jaunų aukštaūgių Alo Jeffersono dubleriu. Lietuvis gautų po 15–20 min. per kiekvienas rungtynes, kaip buvo ir Vašingtone.

Apie karjeros Lietuvos rinktinėje pabaigą paskelbęs D.Songaila kitą sezoną uždirbs 4,5 mln. JAV dolerių. Po sezono lietuvis pats galės pasirinkti, ar nori pratęsti kontraktą, ar bandys ieškoti naujos komandos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų